4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum buz pateniyle tanıştı

Erzurum buz hokeyinden sonra buz pateni sporuyla da tanıştı. Buz Pateni Federasyonu tarafından organize edilen Nene Hatun Kupası yarışmaları başladı.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na (ÜNİVERSİAD) ev sahipliği yapacak olan Erzurum'da kış sporlarıyla ilgili müsabakalar düzenlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan buz hokeyi şampiyonasından sonra Buz Pateni Federasyonu, Erzurum'da Nene Hatun Kupası organize etti.

Türkiye'de bulunan 6 kulüpten 28 sporcunun katıldığı Artistik Buz Pateni Nene Hatun Kupası yarışmaları Palandöken İlçesi'nde bulunan buz hokeyi salonunda başladı.Erzurum'da ilk kez gerçekleştirilen buz pateni yarışmasını izleyen vatandaşlar, sporcuların başarılı hareketlerini alkışladılar.

Erzurum'da kış sporlarına olan ilginin sevindirici olduğunu belirten Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

2011'e hazırlanan Erzurum'da düzenlenen organizasyonların memnuniyet verici olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kentten sporcu yetiştirmeye de ağırlık vereceklerini kaydetti. Çintimar, Çin'den getirilen hocalar nezaretinde gençlerin yetiştirilmeye başlandığını belirtti.

Bu arada bugün sabah minikler kategorisi yarışmalarıyla başlayan Artistik Buz Pateni Nene Hatun Kupası'nda finaller Pazar günü yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?