19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Erzurum buz tuttu

Erzurum'da dün etkili olan kar yağışının ardından aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor.


Hava sıcaklığının dün gece eksi 14 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, soğuk yüzünden sabah saatlerinde çok sayıda araç çalışmazken, işyerlerinin vitrinleri buz tuttu. Soğuktan en fazla etkilenen seyyar satıcılar ise, tenekelerde kağıt ve karton yakarak ısınmaya çalıştı.

Belediye ekipleri de gün boyu kar ve buz temizleme çalışmalarını sürdürdü.


Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge de gece sıfırın altında olmak üzere gerçekleşen hava sıcaklıkları şöyle oldu: "Erzurum 14, Ağrı 6, Kars 13, Ardahan 8, Erzincan 2, Muş 4 ve Iğdır 4".
Öte yandan, dün etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum-Bayburt karayolu Kop Dağı mevkiinde ulaşıma kapanırken, Erzurum'da kapalı olan 400'e yakın köy yolu ulaşıma açılmaya çalışılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 15:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ufuk talan IP: 88.255.29.xxx Tarih : 17.12.2007 19:27:01

ah memleketim ah bende bir erzurum genciyim bir zamanlar soğuk dediğim memleketimin özlemini çekiyorum çünkü ben bir üniversiteliyim SOĞUK ama SICAK kanlı insanlarını özledim memleketiminbakın eyyyyy! şikayet eden insanlar o soğuğu burada ben arıyom belki bu yorumu okuyanlar bunu yazan insan delimi acaba diye düşünecek ama ne derlerse desinler çünkü ben o soğuğun ayaklarımın donmasını üşüyerek partisöme sarılmamı özledim Gelelim bu memleketten soğuk diye kaçıp başka memlekette yatırım yapan insanlara bakın arkadaşlar yapacaksanız yatırımı madem bu memleket kış memleketi sizde ona göre yapın değilmi? ne bileyim mesala kaban fabrikası kışlık ayakkanbı fabrikası...vb. fabrikalar açılabilir. neyse daha söylenecek binlerce söz var ama ben haddimi aşmayayım memleket gelişir gelişir ama kim görür onu bilemem:)