4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum dondu kaldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkili olmaya devam ediyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere 32 dereceyle Erzurum'da yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, soğukların önümüzdeki günlerde de etkili olacağını belirterek halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar yağışının da beklendiği bölgede dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 32, Ağrı'da 26, Erzincan'da 25, Kars'ta 21, Ardahan'da 19, Muş'ta 17 ve Iğdır'da 16 derece olarak ölçüldü.

Soğuk havanın etkisiyle birçok göl ve derenin donduğu bölgede, yollardaki buzlanma nedeniyle de ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kaldırım ve yolların buz tutmasıyla yayalar güçlükle yürürken, araç trafiğinde de zaman zaman aksamalar meydana geldi. Sabah saatlerinde birçok sürücünün de yakıtı donan araçlarını tüple ısıtarak çalıştırdığı görüldü.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü şiddetli soğuklar nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin su sayaçlarının patladığını belirtti. Yetkililer, soğuk havalarda açıkta kalan su borularının kalın bezlerle sarılmasını ya da akşamdan muslukların damlayacak şekilde açık bırakılmasını istedi.

Soğuklarla birlikte oluşan hava kirliliğine karşı halkı uyaran uzmanlar ise, zorunlu olmadıkça çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamasını istedi. Uzmanlar, dışarı çıkanların ise atkılarını yüzlerine sıkıca sarıp maske gibi kullanabileceklerini ve yüz felcine karşı da önlem almış olabileceklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?