6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum Erdoğan'a hazırlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki Pazar günü Erzurum'a yapacağı ziyaret sırasında olumsuz bir olayın yaşanmaması için Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılacak. Başbakan Erdoğan'ın ziyaret saatine çakışan Erzurumspor- Tokatspor maçının da güvenlik gerekçesiyle bir gün önce yada bir gün sonra oynanması için Futbol Federasyonuna yazı gönderildi. 

Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, emniyet teşkilatı olarak Başbakan Erdoğan'ın Erzurum temasları sırasında olumsuz bir olayın yaşanmaması için gereken bütün tedbirleri alacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü ilimize gelişi nedeniyle çevre illerde görevli yaklaşık 250 çevik kuvvet polisi bu görev için takviye olarak gelecek. Bunun yanısıra ilçelerimizden de getirttireceğimiz polik takviyesiyle yaklaşık bin 600 polis görev yapacak. Pazar günü öncesinde alınan arama kararına istinaden kentin değişik noktalarında Cuma gününden itibaren şehrin giriş ve çıkış noktalarında devam eden uygulamalarımızı çoğaltarak sürdüreceğiz. Başbakan Erdoğan'ın gidişine kadar teşkilatımız da izinleri durdurmuş bulunuyoruz. Olumsuz bir olay yaşanmaması için de Pazar günü güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkaracağız." 

Pazar günü oynanması planlanan Erzurumspor- Tokatspor futbol karşılaşması için de güvenlik gerekçesiyle bir gün önce yada bir gün sonra oynanması için Futbol Federasyonuna yazı yazdıklarını ifade eden Müdür Çolak, " Maçın oynanacağı saat ile Başbakanımızın ilimizde bulunacağı saatler çakışıyor. Bu nedenle ekiplerin çoğunluğu Başbakan takibinde olacağı için maça güvenlik yetersiz kalacaktır. Erzurumspor yönetiminin bu talebi üzerine bizde ilgili mercilere maçın gününün değiştirilmesi için yazı gönderdik." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?