8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum gece dondu!

DOĞU'DA KARA KIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipinin ardından Sibirya soğukları etkisini artırırken bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 15 derece olarak kaydedildi.

Bölgede bin 515 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatılırken, Erzurum'dan Ağrı-Bayburt ve Kars istikametine giden küçük araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altında alan kar, tipi ve aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gecenin en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 15 derece olarak ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere; Erzincan'da 8, Kars ve Ağrı'da 10, Iğdır'da 3, Ardahan'da 12 ve Bayburt'ta ise 10 derece sıcaklık kaydedildi. Günün beklenen sıcaklık değerleri ise Erzurum'da eksi 5, Erzincan'da 0, Kars ve Ağrı'da eksi 1, Iğdır'da 6, Bayburt'ta eksi 2 derece.

Bölgede şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları ise; Erzurum'da 20, Erzincan'da 6, Kars'ta 9, Ağrı'da 20, Ardahan'da 32 ve Bayburt'ta 15 santimetre.

Palandöken'de de kar kalınlığının 125 santimetre olduğu bildirildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE BİN 515 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışının ardından bin 515 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve bu köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için tipinin dinmesiyle birlikte çalışmalara başlandığı belirtildi. Kar yağışı sebebiyle Erzurum'da 528, Tunceli 260, Erzincan'da 233, Muş'ta 120, Bingöl'de 263, Kars'ta 32, Ardahan'da 77 ve Iğdır'da ise 2 olmak üzere toplam bin 515 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Erzurum Özel İdaresi yetkilileri, söz konusu köy yollarında çalışmaların sürdüğünü

belirterek, ekiplerin bazı bölgelerde kar yağışının şiddetini artırması yüzünden zaman zaman çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kuzeyden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında kalan bölgede, kar yağışının zaman zaman devam edeceğini bildirdi. Yetkililer yağışın özellikle Erzurum ve çevresinde şiddetini artırarak süreceğini hatırlattılar.

POLİS EKİPLERİ KÜÇÜK ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE ZİNCİR TAKTIRIYOR

Etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzurum'da şehirler arası karayollarında buzlanma meydana gelirken, Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri çevre illere giden araç sürücülerini uyararak, zincir takmadan geçişlerine izin vermiyor. Kars Kapı uygulama noktası önünde Ağrı'ya ve Kars'a, Tortum uygulama noktasında Artvin'e ve Ilıca uygulama noktası önünde de Bayburt istikametine giden araç sürücülerini durduran polis ekipleri küçük araç sürücülerine zincir taktırıyor. Ağır tonajlı araçların zincir takmadan ilerleyebildiklerini kaydeden polisler, küçük araçların ise buzlu zemin nedeniyle yoldan çıktıklarını belirttiler.

Öte yandan birçok araç sürücüsünün zincir takmayı beceremediği gözlendi.

DOĞU'DA KARA KIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
DOĞU'DA KARA KIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 09:59:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 10:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?