4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum güreşe damga vurdu

ERZURUM GÜREŞE DAMGA VURDU

Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası’ndan sonra Erzurumlu pehlivanlar, Okullar arası Türkiye Şampiyonası’nda da başarılı derecelere imza attı. Erzurum, Çorum’dan 3 şampiyonlukla döndü.

Erzurumlu güreşçiler bu kez de Çorum’da başarılı derecelere imza attı. Geçtiğimiz hafta içi Çorum’da yapılan Okullar arası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Erzurumlu pehlivanlar başarılı derecelere imza attı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010-2011 Faaliyet Programında yer alan Okullar arası Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum 3 altın madalya, bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı. Kafile Başkanlığını Erdener Özdemir, Antrenörlüğünü A. Celil Köseoğlu, Hakan Yılmaz ve Şener Uzunpolat’ın yaptığı kafile takım halinde de Türkiye ikincisi oldu.

Yapılan şampiyonada aynı zamanda GEM güreşçisi olan 70. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Halit Fırıncı Türkiye Şampiyonu oldu. Yolspor sporcusu ve Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencisi Lütfü Küçükyıldırım da Türkiye Şampiyonluğu kürsüsüne çıktı. Yine aynı okulda öğrenim gören Yolsporlu Gökhan Sucu Türkiye birincisi oldu. 38 kiloda GEM sporcusu ve 70. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Rıdvan Özbey Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. 47 kiloda GEM Sporcusu ve 70. Yıl İlköğretim Okulu Öğrencisi Miraç Kartal Türkiye üçüncüsü oldu.

Erzurumlu güreşçilerin başarısı okullarda ve güreş camiasında büyük bir sevinç yarattı. Geçtiğimiz günlerde Hakan Omaç nezaretinde Yozgat’a giden Güreş Eğitim Merkezi pehlivanlarından üçü, grekoromen stilde Türkiye üçüncüsü olmuşlardı. A. Celil Köseoğlu ve Hakan Omaç yönetimindeki Güreş Eğitim Merkezi’nin sporcularının başarılı olması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü de sevindirdi. İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, başarılı sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

ERZURUM GÜREŞE DAMGA VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 17:10:04
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 17:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?