4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum hizmetlerle göz kamaştırıyor

ERZURUM HİZMETLERLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapılan yatırımlar ve projelerle bir çok alanda ilke imza atarak kentin görümünü değiştirdiklerini söyledi.

Görev süresi boyunca belediyecilik anlamında birçok temel altyapı hizmetlerini tamamladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Artık Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü olan 2023’ü hedefleyip, o zamana kadar yapılması gerekenleri konuşmaya başladık. Altyapı sorunlarından sonra şehri cazibe merkezi haline getirerek marka şehir yapabilecek projelerle ilgileniyoruz. Artık rutin belediyecilik hizmetlerini konuşmuyoruz. Geleceğin çok parlak olan kentteki görsel eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl itibariyle yapmayı planladığımız projelerde birisi olan et entegre tesisi inşaatını başlatıyoruz. Erzurum markasını önemli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Erzurum markasıyla birçok ürünler oluşturacak ve hayvancılığı desteklemiş olacağız. Büyük bir şehirlerarası terminal binası inşaatına başlıyoruz. Yine bölgeye örnek olabilecek çok özel bir alışveriş merkezi projemiz var. Onu da bu sene başlatacağız. Şuan Mahallebaşı semtinde süt ve süt ürünleri merkezi oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra şehrin önemli sorunlarından olan hurdacıları, hurdacılar sitesini yaparak bulundukları alandan taşıyacak, TIR ve nakliyeciler sitesini kısa zamanda faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum’da tarihi eserleri, açık hava müzesi haline getirecek çevre düzenlemelerine kısa sürede başlayacaklarını ifade eden Küçükler, “Bizans, Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin etraflarını açarak, eserlerin restorasyonunu yaptıktan sonra bu bölgeyi turizme açacağız. 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ev sahipliğiyle kış sporları ve turizmi merkezi olan kenti daha da büyüteceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 13:27:05
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 15:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?