6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum İHL 55. yaşını kutluyor

1953 yılında kurulan ve kesintisiz olarak eğitim veren Erzurum İmam-Hatip Lisesi'nde, 55. kuruluş yıldönümü mezun ve mensuplarıyla kutlanacak.

28 – 29 Haziran 2008 tarihlerinde, Erzurum İmam-Hatip Lisesi kampusünda yapılacak ve iki gün sürecek kutlamalarda çeşitli etkinlikler yer alacak.

Kutlamaların birinci günü olan 28 Haziran 2008 Cumartesi 10.00 ile 22.00 saatleri arasında; Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, ERZİMDER 2. Olağan Kongresi, panel, 55 yılın anısına okutulan 55 hatmin duası, tasavvuf musikisi, Sedat Uçan ve Zekeriya Meral konserleri ve Dr. Mahmut Uçar’dan şiir dinletisi yer alacak. Öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra çay saatinde ve birinci günün sonuna doğru çeşitli sohbetler ve karşılıklı görüşmeler ile geçmiş hatıralar yad edilecek.

29 Haziran 2008 Pazar günü saat 08:00’de kahvaltı ile başlayacak olan ikinci ve son gün etkinlikleri, 10:00’da sınıflarda nostalji dersi ile devam edip 12:00’deki vedalaşma ile sona erecek.

Erzurum İmam-Hatip Lisesi’nin 55. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen bu etkinliklere tüm mezun ve mensupların büyük bölümünün katılması bekleniyor. Kutlama Komitesi adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzurum İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Selami Güneş, bu anlamlı günde tüm mezun ve mensupları bir arada görmek istediklerini belirtti. Selami Güneş şunları söyledi:“Biz bu tür etkinlikleri hem kaynaşma, hatıraları yad etme, geçmişten kopmama hem de bir sıla-i rahim vesilesi olarak gördüğümüz için elimizden geldiğince bir araya gelmeyi gerekli görüyoruz. Tüm mezun ve mensuplarımızın da imkânları ölçüsünde gerekli duyarlılığı göstereceklerine eminim.”

Erzurum İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanı Hakkı Yılmaz ise mezun ve mensupların buluşmalarının önemine değinerek aynı çağrıyı yineledi. Yılmaz,özellikle yeni İmam-Hatip nesline örnek olma adına, bu geleneği onlara da aktarma adına bu buluşmaların önemine vurgu yaptı. Detaylı bilgi almak isteyenlerin Erzurum İ.H.L'nin 0 442 236 12 51 – 53 numaralı telefonunu arayabilecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?