7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum İngilizce öğrenecek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, “İngilizce’yi evinize getiriyoruz’’ projesi başlatıldı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, 2011’e yeni bir adım için düğmeye basıldı.

“İngilizceyi evinize getiriyoruz’’ projesini başlatan Büyükşehir Belediyesi, internet bağlantısı olan ve belediye sınırları içinde yaşayan her vatandaşın yararlanması sağlanılacak.

Eduline Eğitim Teknolojilerinin değişik üniversitelerden öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği uluslar arası proje çerçevesinde yurt dışında 132 euro olan program 3’ er aylık dilimler halinde sunulacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin projeye dahil olması sonucu vatandaş sadece 17,50 YTL kayıt ücreti ödeyerek, İngilizce öğrenebilme imkanı elde edecek. Vatandaşlar, proje ortaklarından Amerika North Alabama Üniversitesi tarafından hazırlanan sınava İnternetten katılarak seviyelerini belirleyecek ve aynı üniversiteden sertifika alabilecekler.


Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmada, ilk bin kaydı yaptıran vatandaşlar ise dil öğreniminden ücretsiz yararlanabilecekler. Büyükşehir Belediyesi’nde oluşturulan birimde kayıtların yarın başlayacağı belirtilirken, Başkan Ahmet Küçükler, Erzurum’un artık dünya kenti olduğunu hatırlatarak, vatandaşları dil öğrenmeye davet etti. Başkan Küçükler, şunları söyledi:“Bugün hızla gelişen dünyamızda ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için anadilimizden başka en az bir yabancı dili bilmek zorundayız. Bunun için dünyada iletişim dili olarak önemi her geçen gün artan İngilizce’yi, kesinlikle bilmek zorundayız. 2011 de kentimizde yapılacak Üniversiteler arası Kış Oyunları’nın başarıya ulaşması açısından da önemli. Yabancı dil öğrenmek isteyen tüm hemşehrimize İngilizce konuşma imkanı sunuyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İngilizce seferberliğine ilgi göstereceğinizi ümit ediyorum. Kurum olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim konusundaki çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin gururunu ve kıvancını yaşarken, herkese başarılar diliyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mihriban özcan IP: 88.226.213.xxx Tarih : 13.10.2008 20:08:14

herşey war ama nedense sadece erzurumun ingilizce olarak tarihçesi yok onuda koyarsanız tam olur ve seviniriz.........:)