6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum Kalesi'ne restorasyon

Erzurum’daki tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili çalışmalara hız verildi. Yaz sezonunda Erzurum Kalesi’nin dış cephesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum’daki tarihi eserlerin onarımında bu sezon önemli atılımlar yaşanacağını belirterek, şu bilgilere yer verdiler:

"Erzurum Kalesi’nin dış surlarında geçtiğimiz yaz sezonunda yürütülen çalışmalar 2008 yılı sezonunda da devam ediyor. Erzurum Kalesi’nin dış surları ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. Kalede yapılacak olan restorasyon çalışmaları, içeride devam edecek. Kale bu yaz baştan aşağı elden geçirilmiş olacak. Sadece 2007 yılı yaz sezonunda kalede yürütülen onarım çalışmaları için 570 bin YTL ödenek kullanılmıştır. 2008 yaz sezonu kapsamında Yakutiye Medresesinde teşhir ve tanzim çalışmalarının da bulunulacak. Erzurum’un adeta sembolü haline gelen Yakutiye, restorasyon çalışmalarından sonra yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Ayrıca Ağrı Doğubeyazıt’ta bulunan İshakpaşa Sarayı’nda onarım çalışmalarına başlanılacak, Erzincan Kemah Kalesi ve Erzincan Kale Kapısı proje çalışmalarını da tamamlanmış bulunmakta. Kars’ta Kültür Evi ve Kültür Parkı restorasyonu bitirilmiş olup, Kars Muradiye Hamamı da elden geçirilmiştir"

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 21:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?