4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum kamp merkezi oldu

Türkiye’nin rakım olarak en yüksek yerleşim birimlerinden biri olan Erzurum, sportif yatırımların ardından adeta kamp merkezine dönüştü. Temmuz ve Ağustos dönemlerinde kamp yapmak isteyen takımlar sıraya girdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 12 Temmuzda Erzurum’da ilk olarak güreş A milli takımı kampa girdi. Polat otelde konaklayan güreşçiler, antrenmanlarını BESYO kapalı spor salonunda sürdürüyor. Kamp için Erzurum’u tercih eden bir diğer takım ise boks milli takımı oldu. 18 Temmuzda Erzurum’a gelen boks milli takımı Palandöken’de bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kayak eğitim merkezinde konaklarken, çalışmalarını Palandöken spor salonunda sürdürüyor.

Erzurum’u kamp yeri olarak tercih eden bir başka milli takım ise atletizm oldu. Milli atlet Halil Akkaş ve arkadaşları da çalışmaları için Erzurum’u tercih ettiler. 20 Temmuz’da Erzurum’a gelen buz pateni milli takımı 10 Ağustos tarihine kadar çalışmalarını buz hokeyi salonunda sürdürecek.

GÜRCİSTAN BOKS TAKIMI
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Erzurum’a kam yapmak için bir de yurt dışı takımı geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Palandöken Kayak Merkezi’nde konaklayan Gürcistan Boks milli takımı 4 Ağustos tarihine kadar çalışmalarını Erzurum’da sürdürecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum’da yapılan sportif tesislerin artmasıyla birlikte kamp yapmak isteyen takımların adeta sıraya girdiğini belirttiler. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına yönelik yapılan tesislerin de hizmete girmesiyle Erzurum’un Türkiye’nin en önemli kamp merkezi haline geleceğini kaydeden yetkililer, bu konuda tanıtım çalışması yapılacağını da bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 12:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?