7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum kar esaretinden kurtuluyor

Erzurum'da zorlu kış şartlarının ardından havalar ısınmaya başladı.

Mart ayıyla birlikte hava sıcaklıklarında yaşanan artış, köy yollarında yapılan çalışmaları da kolaylaştırdı. Kış mevsimi boyunca köy yollarında mücadele eden İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, yağışların durmasıyla birlikte kapalı köy yollarını bir bir ulaşıma açtı. Edinilen bilgiye göre Erzurum'da halen 25 köyün yolu ulaşıma kapalı.
Erzurum Valiliği Kriz merkezinden alınan bilgilere göre il genelinde halen Hınıs'ta 8, Aşkale'de 6, Çat'ta 2, Horasan'da 3, Ilıca'da 2, Karayazı'da 1 ve Pazaryolu'nda ise 3 köyün yolu ulaşıma açılmayı bekliyor.

HASTALAR VE YOLCULAR KURTARILDI

Bu arada Erzurum'da sert geçen kış sezonunda Kriz Merkezi, yoğun günler yaşadı. Kriz Merkezi görevlileri, yoğun kış şartlarının yaşandığı Erzurum'da yollarda mahsur kalan 226 araç ve bin 192 yolculu kurtardı.

Kriz merkezi kış sezonu boyunca kapanan köy yolları yüzünden sağlık merkezlerine ulaşamayan vatandaşların da imdadına yetişti. Kriz merkezi görevlileri, kar üstü araçlarla il genelinde bulunan 179 köye ulaştı. Görevliler, doğum hastası 59 bayanı, hasta 23 çocuğu ve çeşikli rahatsızlıkları bulunan 97 kişiyi hastanelere taşıdı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?