8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum kar ve tipiye teslim

ERZURUM'DA KAR VE TİPİ ESARETİ

Erzurum'da bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.

Aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezindeki cadde ve sokaklarda buzlanmaya neden olurken çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Aşağı Mumcu Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında kayan biri polis aracı olmak üzere 6 otomobil zincirleme kazaya neden oldu. Yayaların ayakta durmakta güçlük çektiği Erzurum'da belediye ekipleri ana caddeler üzerinde tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışı Erzurum'un çevre illerle olan ulaşım ağını da olumsuz yönde etkiledi. Erzurum-Bayburt karayolu Kop geçidinde yaşanan tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanabilirken, Erzurum-Bingöl karayolu Çat-Karlıova arasında yaşanan tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının hafta sonuna aralıklarla etkisini devam ettireceğini belirterek, sürücüleri buzlanma konusunda uyardılar. Yetkililer, son bir hafta içerisinde hava sıcaklığında yaşanan artışın kar yağışı ile birlikte eksi 25 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirttiler.

ERZURUM'DA KAR VE TİPİ ESARETİ
ERZURUM'DA KAR VE TİPİ ESARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 18:06:00
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?