6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum kara teslim

Erzurum'da kar ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum-Bingöl karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanırken, fırtına sebebiyle şehir merkezinde birçok binanın çatısı uçtu.

Bugün öğleden sonra aniden bastıran kar ve hızı saatte 70 kilometreye ulaşan fırtına, karayollarında ulaşımı aksattı. Erzurum- Bingöl Karayolu'nun Karlıova mevkiinde çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. Yolda yaklaşık 20 araç mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök'ün de bulunduğu bildirildi. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu yolda kalan araçlar kurtarıldı. Güvenlik nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı.

Akşam saatlerinde şehir merkezinde etkisini artıran fırtına ise, binaların çatılarını uçurdu. Çat yolu üzerindeki TOKİ konutlarında bazı binaların çatıları uçarken, polis ve itfaiye ekipleri vatandaşların zarar görmemesi için seferber oldu. Polis, binaların altında park halindeki otomobillerin sürücülerine ulaşarak, ikazda bulundu. Tipinin etkili olduğu Konaklı mevkiinde bir Sibirya kurdu zor anlar yaşadı. Tipi nedeniyle savrulan kurt, daha sonra kendini kapalı mekana attı.

Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde telesiyejler ve gondol liftler çalıştırılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?