7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum kara teslim

ERZURUM KARA TESLİM

Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden kar yağışı sonrası belediyle ekipleri cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlattı.

Vatandaşlar, kardan kapanan ev ve işyerlerinin önünü temizlemeye çalışırken, belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizliği yaptı. Toplanan karlar kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınırken, caddelerde oluşan buzlanmaya karşı ekipler tuzlama çalışması yaptılar.

515 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımında aksamasına neden oldu. Erzurum'da 515 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu. Kar yağışı sonrası Erzurum'un çevre illerle olan karayolu ulaşımı da olumsuz yönde etkilendi. Erzurum'un, Ağrı, Kars, Bingöl, Artvin, Bayburt ve Erzincan illeri arasında kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Şehrin çıkış noktalarında kontrollerini artıran trafik ekipleri sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarıyor.

METEOROLOJİDEN SOĞUK UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkisini zaman zaman devam ettireceğini belirterek, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığında önemli düşüşler yaşanacağını bildirdiler. Hava sıcaklığının eksi 25 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini ifade eden Meteoroloji yetkilileri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

ERZURUM KARA TESLİM
ERZURUM KARA TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 09:43:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 15:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?