7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum kara teslim

DOĞU KAR'A TESLİM

Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Kar kalınlığının kent merkezinde 25 santimetreyi bulduğu Erzurum'da araç ve yaya trafiği güçlükle sağlanabiliyor.

Kar yağışı ile birlikte Erzurum'da 528 köy yolu ulaşıma kapanırken, bölgede Kars, Erzincan, Bayburt, Kars ve Ardahan'da yaklaşık bin 500 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Bölgede köy yollarının yanı sıra Erzurum'un Erzincan, Bayburt, Bingöl, Kars, Artvin ve Ağrı ile olan ulaşımı güçlükle sağlanabiliyor. Erzurum-Bingöl karayolunda etkili olan tipi zaman zaman yolun ulaşıma kapanmasına neden olurken, Karayolları ekipleri sürücüleri mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıyorlar.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini bildirdiler.

Şehir merkezinde dahi zor anlar yaşayan sürücüler zaman zaman araçlarını yol ortasında durdurarak buzlanan ve karla kaplanan camlarını temizlediler. Çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Erzurum kent merkezinde rampa yollarda kayan otomobiller sürücülere zor anlar yaşattılar.

Aracı karla kaplı vatandaş elindeki cetvelle kar ölçümü yaptı. Aracının üzerindeki kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğunu belirleyen sürücü Murat Karaca, "Kar yağışı hala devam ediyor. Böyle devam ederse akşam saatlerine kadar kar kalınlığı yarım metreyi bulur" diye konuştu.

DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
DOĞU KAR'A TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 12:58:01
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 13:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?