6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum Kongresi 1 hafta kutlanacak

Erzurum Valisi Sami Bulut, 23 Temmuz Erzurum kongresinin önümüzdeki yıllardan itibaren sadece bir gün değil, bir hafta sürecek değişik etkinliklerle kutlanacağını söyledi. 

İstiklal mücadelesinin başlatıldığı, Cumhuriyetinin ilk temellerinin atıldığı Erzurum’da 23 Temmuz Erzurum kongresinin önemine işaret eden Vali Bulut, önümüzdeki yıllardan itibaren Erzurum kongresi yıldönümü etkinliklerinin daha coşkulu ve anlamlı olarak kutlanmasını arzu ettiklerini söyledi. 

23 Temmuz Erzurum kongresi etkinliklerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü davet edeceğini bildiren Vali Bulut, “23 Temmuz’da sadece bir gün değil bir hafta boyunca kongrenin önemini anlatan etkinliklerle Erzurum Kongresi’nin yıldönümü etkinliklerini kutlayacağız. Bunun için geniş çaplı bir çalışma içerisinde olacağız” dedi. 

ERZURUM BÖLGESEL, İKTİSADİ VE SİYASİ MERKEZ DURUMUNDA
Kültür ve Medeniyetlerin buluştuğu şehir olan Erzurum, 6 bin yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en büyük ve modern şehirlerinden birisi olmakla birlikte bölgesel, iktisadi ve siyasi merkez konumunda olduğunu söyleyen Vali Bulut, “Uygarlıklar açısından bakıldığında tarihin her döneminde küresel vizyonunu sürdüren Erzurum kültür varlıkları ile bir bütün olarak düşünüldüğünde açık hava müzesi niteliğindedir. Erzurum, geçmiş dönemlerde olduğu kadar günümüzdeki değerleriyle de Doğu Anadolu'nun sanat şehri olma özelliğini sürdürmektedir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:47:42
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 14:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?