4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum kültür merkezine kavuştu

KÜLTÜR MERKEZİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Erzurum, yıllardır hayalini kurduğu Kültür Merkezi'ne kavuştu. Kültür Merkezinin, toplantı ve seminer salonlarıyla toplam bin 200 kişilik kapasiteye sahip olduğu bildirildi.

Redevco Alış Veriş Merkezi bünyesinde yapılan Oturma ve seminer salonlarıyla birlikte toplam bin 200 kişi kapasiteli olan Kültür Merkezi, Türkiye’nin sayılı kültür merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un, yıllardan beri hayalini kurduğu Kültür Merkezine nihayet kavuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu mülkü olan Kültür Merkezinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tek, Türkiye’nin de sayılı kültür merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti.

60 milyon Avro’luk yatırımın bir parçası olan Erzurum Kültür Merkezi’nin, baştan sona multifonksiyon özelliklere sahip olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Kültür Merkezi içerisinde bin kişi kapasiteli bir salon ve ayrıca 200 kişi kapasiteli seminer merkezleri bulunuyor. Işıklandırmasından, ses donatılarına varıncaya kadar teknolojinin en son imkanları kullanıldığı Erzurum Kültür Merkezi’nde, hemen her işlem bilgi teknolojileri kullanılarak yürütülüyor” diye konuştu.

Redevco firmasına hibe olarak yaptırılan Kültür Merkezi’nin, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılmasına imkan sunacağını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çeşitli toplantılar, konferanslar ve seminerlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan tesislerin, 2011 Kış Oyunları’na hazırlanan Erzurum için eşsiz bir yatırım olduğunu dile getirdi.

KÜLTÜR MERKEZİ GÖZ KAMAŞTIRDI
KÜLTÜR MERKEZİ GÖZ KAMAŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 11:04:03
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 12:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?