6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum modernleşiyor

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Erzurum’u modern görünüme kavuşturmak amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde 1. etap çalışmalarını tamamlayan Yakutiye Belediyesi, kentsel dönüşüme hız verdi.


Hasani Basri Mahallesi’ndeki konutların devamı olan Rabia Hatun Mahallesi’nde toplu konut için tahsis edilen ve yapımı tamamlanan 512 konutun ardından ikinci etap konut çalışması yine Hasani Basri mahallesinde uygulanacak.


Yakutiye Belediyesi sınırlarının büyük bir bölümünün gecekondulardan oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, “İlk olarak gecekondu semtlerinde çalışmalar başlattık. Başta Hasani Basri Mahallesi olmak üzere Rabia Hatun Mahallesi’nde 30 dönümlük bir arazinin zemin etüd çalışmalarını da bitirip konut yapımı için TOKİ ile anlaşmaya vardık Şu anda Hasani Basri mahallesinde yapımı tamamlanan 512 konut projesinden sonra ikinci etap çalışmalarının yine Hasani Basri mahallesinde gerçekleştireceğiz. Toplam 9 milyon YTL bedeli olan projenin diğer ikinci etap çalışmaları ise Rabia Hatun mahallesinde uygulanacaktır.”dedi.

 

Hasani Basri mahallesinde proje için başvuran 43 vatandaşa enkaz ve arsa bedelleri ödendiğini belirten Başkan Fahrettin Atıç, enkaz ve arsa bedelleri ödenen vatandaşların mülkiyetlerinin belediye tarafından teslim alındığını ve 38 vatandaşın bu konudaki başvurularının kabul edilerek işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.
Söz konusu çalışmaların projesinin tamamlanarak TOKİ’ye sunulduğunu hatırlatan Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, “Rabia Hatun mahallesinde 116 şahıs 9 hissede belediyenin olmak üzere toplam 125 hak sahibi olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?