7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum sağlık kenti oldu

ERZURUM SAĞLIK KENTİ HALİNE GELDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Şanlı Urfa, Kayseri, Diyarbakır, Van, Samsun, Elazığ, Trabzon, Konya, Antalya, Kocaeli, Bursa gibi büyük illerde sağlık kentleri ve sağlık kampusleri kurma projesi için düğmeye basılmasının ardından Erzurum sağlık sehri haline geldi.

Birbiri ardına açılan ve yenilen hastaneler, bölgeye sağlık hizmetlerini en iyi biçimde vermeye çalışıyor. Önce Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) açılışı yapıldı ardından üniversite içerisinde yer alan araştırma hastanesi yenilendi ve Yakutiye Araştırma hastanesi adını aldı. Uzman doktor ve sağlam Sağlık ekipleri ile hizmet veren hastaneler, Doğunun bir çok ilinden gelen hastayı kabul ediyor.

Ambulans, helikopter ile sağlık hizmetlerinde öne çıkan Erzurum, bu hizmetler sayesinde bir çok alanda gelişme fırsatı elde etti. ambulans Helikopter sayseinde zorlu kış şartlarında yolları kapannan bir çok köye sağlık hizmeti kolayca götürülebiliniyor artık. Nitelikli ve yüksek düzeyde konfora sahip olan hastaneler, kamunun ihtiyacı olan tüm hizmetleri veriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık şehri orjesşnin hayata geçirilmesinin ardından bir çok il sıkışık konumunda kurtularak geniş yelpazelere sahip olan birer şehir konumuna geldi.

SAĞLIK KENTİ HAKKINDA

Sağlık kentleri, içerisinde farklı alanlarda uzmanlaşmış, ihtisas hastanelerinin, yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlar, araştırma merkezleri ve sağlık teknopatlarının, sosyal tesislerin, otel ve medikal otellerin acil ve yoğun bakım ünitelerinin gibi ütün nitelikli hastanelerin bulunduğu şehirler olarak biliniyor. Sağlık kentleri, insanların ihitiyacı olan hizmeti en iyi, en rahat ve en konforlu biçimde sunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:55:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 18:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?