4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum sanata doydu

KIŞ OYUNLARIYLA ERZURUM SANATA DOYDU

Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslar arası organizasyonu olan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla Erzurum, kültür ve sanata doyarken, ata sporu Cirit ve yerel giysi ehram, dünyaya açıldı.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’nu tarihinin en büyük katılımlı Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum’da, sporun aynı sıra kültür ve sanat etkinlikleri de zirve yaptı. Beş kıtadaki 52 ülkeden gelen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı Erzurum 2011 Kış Oyunları, kentin tanıtımı ve ekonomisine olduğu kadar kültür ve sanat yaşamına da olumlu katkı yaptı. Oyunlar öncesi ve sırasında 2011 Kış Oyunları Koordinatörlüğü tarafından bir çok sanat ve kültür aktivitesine imza atılırken, Kış Oyunları coşkusu ilçelere kadar taşındı. Oyunlar’ın sportif yönünün yanı sıra farklı etkinliklere de ağırlık veren 2011 Genel Koordinatörlüğü düzenlenen pul, Osmanlı fermanları sergisi, Osmanlı dönemi giysi defilesi, ebru, hat, yağlı boya resim sergileri büyük ilgi gördü. Ulusal ve yerel sanatçıların verdiği ücretsiz konserlerle kentin değerleri yurt içi ve yurt dışına taşındı.

Oyunlar’ın alındığı 2007’den itibaren kenti anlatan kitapların da desteklendiği organizasyonda ‘Tarihe Işık Tutan Şehir', '19 ve 20. Yüzyılda Erzurum Ekonomisi', 'Doktor Şerif Bey'in Erzurum Vilayeti Sıhhi ve İçtimai Coğrafyası', 'Bilinmeyen Erzurum' ve 'Erzurum Tarihi Eserler Albümü' isimli kitap ve fotoğraf albümleri, 2011 Koordinatörlüğü’nce okuyucunun hizmetine sunuldu. Açılış töreninde Oyunlar meşalesini yakan Ciritçi Dadaşlar, ata sporu olan Cirit’in dünya gündemine gelmesini sağlarken, yerel bir kıyafet olan ehram, Erzurumlu kadınların modern çizgileriyle dünyaya açıldı.

KIŞ OYUNLARIYLA ERZURUM SANATA DOYDU
KIŞ OYUNLARIYLA ERZURUM SANATA DOYDU
KIŞ OYUNLARIYLA ERZURUM SANATA DOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 11:57:01
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 12:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?