6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum sanata ev sahipliği yapacak

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nün düzenlediği, 1. Uluslararası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu başlıyor.

Doğu Anadolu bölgesinde açılan ilk Güzel Sanatlar Fakültesi olan A.Ü. Güzel sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 10. yılı kutlamaları çerçevesinde, Erzurum ve çevresinin sanat vizyonuna önemli katkı sağlayacak kapsamlı bir sempozyuma imza atıyor.

Sanatseverler ve sanatçı adayları için oldukça önem arz eden etkinlik, doğudaki sanatsal ve kültürel gelişime de ivme kazandıracak. Özellikle coğrafi konumu, elverişsiz iklim şartları ve önemli merkezlere uzaklığı nedeniyle bir çok alanda imkansızlıklara mahkum olan Erzurum ve çevre iller Atatürk Üniversitesi’nin bu ve benzeri çalışmaları sayesinde, son yıllarda önemli açılımlara sahip olmakta, diğer taraftan, aynı imkansızlıklarla mücadele ederek eğitim alan öğrencilere de eğitim ve dışa açılma konusunda önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu sene ikinci mezunlarını verecek olan Heykel Bölümü’nün önderliğinde yapılan sempozyum 10 Haziran 2005 – 10 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılacak. Sempozyuma; Almanya’dan Jo KOLEY, Azerbaycan’dan Görüş BABAYEV, Gürcistan’dan Jhon GOGABERISHVILI, Plonya’dan Dominika GRIESGRABER, Türkiye’den Rahmi ATALAY, H. Yarkın BİÇER, Serap BULAT, Mustafa BULAT, Ümit ÖZTÜRK ve Varol TOPAÇ gibi alanında kariyer yapmış yerli ve yabancı sanatçılar katılıyor. Katılımcı sanatçılar sempozyum süresince büyük boyutlarda taş heykel yontacaklar. Halka ve basına açık olacak çalışmalar sonunda meydana çıkacak eserler sempozyum süresince sergilenecek.
Celal Ak-Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 14:49:22
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 14:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?