7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum Sibirya gibi!

Kar ve tipi nedeniyle 1661 köy yolunun ulaşıma kapandığı Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 23 derece olarak ölçüldü.

İki gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle Erzurum, Muş, Ağrı, Ardahan'da yaşam durma noktasına geldi. Kar yağışından dolayı Erzurum'da 611, Ağrı'da 380, Muş'ta 360, Erzincan'da 173, Kars'ta 104, Iğdır'da 20, Ardahan'da 13, köy yolu kapandı.
Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle Çat-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı.
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma dolayısıyla, Çat-Bingöl karayolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Elverişsiz hava şartları nedeniyle İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan yol ayrımı, Karayazı-Göksü ile Pasinler-Narman karayolunun da ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Bu arada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 23 derece olarak kaydedildi. Bölgede ki diğer illerde ise; Erzincan’da eksi 11, Kars’ta eksi 12, Ağrı’da eksi 9, Ardahan’da eksi 13, Iğdır’da eksi 3 ve Bayburt’ta eksi 21 derece.

Günün beklenilen tahmini sıcaklık değerleri de; Erzurum’da eksi 8, Erzincan’da eksi 1, Kars’ta eksi 9, Ağrı’da eksi 5, Ardahan’da eksi 7, Iğdır’da 0 ve Bayburt’ta eksi 4 derece.

Öte yandan kar ve tipi yollarda çileye dönüşürken çocukların ise mutluluk kaynağı. Sömestr tatili nedeniyle günlerinin büyük bölümünü oyun oynayarak geçiren çocuklar kartopu ve kızak binmenin keyfini, birbirlerini karlara yatırmanın tadını çıkarıp neşeli dakikalar geçiriyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 09:29:00
Güncelleme :7 Şubat 2012 Salı 17:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?