6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum UNİVERSİAD'a hazırlanıyor

Erzurum, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’na (ÜNİVERSİAD) hazırlanıyor. Yarışların yapılacağı tesislerin inşaatının sürdüğü şehirde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri de kentsel dönüşüm için kolları sıvadılar.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, olimpiyata hazırlanan Erzurum’da kentsel dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Veyisefendi, Mehdiefendi ve Hasani Basri Mahallelerinde çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Küçükler, buralarda modern konutlar inşa edeceklerini söyledi.

Belediye imkanlarıyla ilk olarak Hasani Basri Mahallesinde 96 konut yapacaklarını anlatan Başkan Küçükler, dağ mahallesinde de sosyal konutlar inşa edeceklerini belirtti. Konutların TOKİ yerine belediye imkanlarıyla yapılacağını vurgulayan Başkan Küçükler, oyunlar başlayana kadar gecekonduların kaldırılacağını anlattı.


TOKİ KONUTLARI SATIŞA ÇIKARILIYOR
Erzurum-Çat karayolu üzerinde inşa edilen 323 konutun 2 Eylül 2008 tarihinde satışa çıkarılacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 90 ve 120 metre karelik evlerden isteyen herkesin alabileceğini kaydetti. 90 metre kare evlerin 55, 120 metrekare evlerin ise 70 bin YTL’den satılacağını vurgulayan Küçükler, “Bu evleri almak isteyen vatandaşlar belediyemize müracaat edebilirler. Ayrıca kentsel dönüşüm uygulayacağımız Veyisefendi, Mehdiefendi ve Hasani Basri Mahallesinde oturan vatandaşlarımıza da evleri karşılığında buradan ev verebiliriz.”dedi.


Eski hayvan pazarı, Yenişehir’de bulunan emniyet lojmanlarını Palandöken Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapacaklarını, Dadaşkent, Yakutiye ve Kazım Karabekir bölgelerinde de ilgili belediyelerle ortak çalışmalara imza atacaklarını bildirdi.

KENT ESTETİK KURULU OLUŞTURULDU
Kış oyunlarının Erzurum için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Küçükler, kentin estetik olarak güzelleştirilmesi içinde ‘Kent Estetik Kurulu’nu oluşturduklarını bildirdi. Şehirde inşaat yapacakların ruhsat aldıktan sonra yapacakları binalarla ilgili kent estetik kurulundan da izin alacaklarını ifa eden Başkan Küçükler, şehrin güzel bir yapıya kavuşturulacağını bildirdi.


EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Erzurum’da 2011’e hazırlık kapsamında sadece kentsel dönüşüm çalışmaları değil eğitime de önem vereceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2009 ve 2010 yıllarında eğitim seminerleri organize edeceklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?