8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum Vekili'nden AB açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) alınmaması durumunda, yapılan reformlar ve iyileştirmelerin boşa gitmeyeceğini söyledi. 

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde (DAGC) basın mensuplarıyla biraraya gelen milletvekili Ömer Özyılmaz, çeşitli konularda görüşlerini açıkladı, soruları cevaplandırdı. Toplantıda DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Milletvekili Ömer Özyılmaz, AB'ye girilmesi için, hükümetin yoğun bir çalışma temposu içerisinde bulunduğunu belirterek, "Biz, AB'ye girmek için çalışıyoruz. Ama yapılan tüm çalışmalara rağmen almayacaklarsa, bu dünyanın sonu değil. Yani Avrupa Birliği her şey demek değil. Girsek fevkalade iyi olur. Ancak tüm çabalarımıza, reformlara rağmen almazlarsa almasınlar. Sayın başbakanın dediği gibi, 'Kopenhag Kriterleri'nin adını Ankara Kriterleri koyar, yolumuza devam ederiz'. Ama bakın bir çevre konusunda yapılan çalışmalar, Avrupa Birliği olmadı diye kötü mü olacak? Daha bir çok konuda yapılan çalışmalar elbet boşa gitmeyecek" diye konuştu. 

Milletvekili Özyılmaz, konuşmasında daha sonra kalkınmanın iktisadi bir olay olduğunu belirtti. Kalkınan illere bakıldığında, o illerin kalkınmasının dışarıdan gelmediğini açıklayan Özyılmaz, "Kalkınan iller kendi ellerindeki güçler sayesinde kalkınmışlardır. Bizim de yatırımcılarımız ellerindeki gücü kullanmalıdır. Her alanda yatırıma yönelmeliyiz. Hükümetten bir şey beklenmesin" dedi. Siyasilerin bürokratik engelleri ortadan kaldıracağını, yatırımcılara böylece kolaylık sağlayacağını ifade eden Ömer Özyılmaz, "Türkiye'de hızlı bir büyüme var. Tarım, hayvancılık ve eğitim alanında yeni yatırımlara yönelmeliyiz. Herkes yeni yeni projelere imza atmalı" ifadelerini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 00:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?