4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum yeniden inşa ediliyor

ERZURUM YENİDEN İNŞAA EDİLİYOR

Gençlik ve spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımının Erzurum’a yaptıklarını belirterek “Erzurum’a yapılan yatırımlarla kentin çehresi değişecek” dedi.

Erzurum’da 2011 yılında yapılacak Üniversite Kış Oyunlarıyla ilgili olarak hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şehre sportif açıdan Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptıklarının söyledi. Uluslar arası Universite Federasyonu’nun (FISU) çok kalabalık bir heyet ile Erzurum’a geldiğini belirten Yunus Akgül, kentin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Erzurum’a Kış Üniversite Oyunları için 500 milyon TL dolayında yatırım yapıldığına işaret eden Genel Müdür Akgül, “Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımını Erzurum’a yapıyoruz. Spor tesislerinin haricinde şehirde yeni yollar, yurt binaları, soysal tesisler inşa ediliyor. Şehirde müthiş bir aksiyon var. Erzurum adeta yeniden yapılıyor” dedi

İNŞAATLAR ÖNCE BİTECEK

Parasal anlamda hiçbir problemlerinin bulunmadığını ve Uluslar arası Üniversite Spor Federasyonu’na (FISU) taahhüt ettikleri süreden önce tesislerin bitirileceği müjdesini veren Yunus Akgül, “İhaleyi alan müteahhit firmalara ödemelerimiz zamanında ödeniyor. Mükemmel bir uyum içinde çalışıyoruz. 2011 için hiçbir problem yok. Bundan sonra Erzurum’un organizasyon alanında ki işlerini çözüyoruz. Çok başarışı bir Kış Oyunları düzenleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ dedi.

Üniversite Oyunları’nın dünya çapında çok büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Akgül, ‘Bir önceki Kış oyunları Çin’in Harbin şehrinde yapıldı. Oraya 3000 civarında sporcu katılmıştı. Biz Erzurum’a en azından 3500’ün üzerinde bir sporcu katılımının olacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Erzurum’a yapılan yatırımların oyunlar sonrasında asla atıl kalmayacağını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Erzurum oyunlar sonrasında gerek Türki Cumhuriyetleri gerek Arap Ülkelerini de içine alacak şekilde bölgenin spor ve turizm merkezi olacak. Kendi sporcularımızın yanı sıra Erzurum’da bölge ülkelerinin sporcularını eğiteceğiz. Ayrıca Erzurum turizm açısından da bölgenin en önemli merkezi konumuna gelecek. Anlayacağınız Erzurum bölgenin cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.

SIRADA OLİMPİYATLAR VAR

Türkiye’nin daha önce yaz olimpiyatlarına 3 defa aday olduğunu ancak umduğu sonucu alamadığının altını çizen Gençlik ve Spor genel Müdürü Yunus Akgül, “Biz o dönemlerde olimpiyatlara talip olduğumuzda iki soru ile karşılaşıyorduk. Birincisi tesisleriniz hazır mı, diğeri ise hangi büyük spor organizasyonlarını gerçekleştirdiniz şeklinde sorulara muhatap oluyorduk. Bugün geldiğimiz nokta bizlere gurur veriyor. Tesis olarak Türkiye adeta bir şantiyeye döndü. Ayrıca çok büyük spor organizasyonlarında büyük bir başarıyla çıkıyoruz. 2005 yılında İzmir’de Üniversite Yaz Oyunları’nı tertip ettik. Ortaya konulan başarı tüm dünya ülkeleri tarafından takdir edildi” dedi.

Akgül, “Şimdi sırada Erzurum var” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Benden şundan eminim. Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları şimdiye kadar düzenlenecek en başarılı kış oyunları olacak. Tüm bu tecrübeler ışığında Türkiye olarak 2020 İstanbul Olimpiyatları’nı ülkemize kazandıracağız. Çünkü hem tesisi olarak eksiğimiz asgariye indi hem de büyük çaplı spor organizasyonlarından başarıyla çıkıyoruz.”

Akgül, Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları’nın eski genel müdür Mehmet Atalay’ın fikri olduğunu belirterek Erzurum’un bundan sonra daha büyük spor organizasyonlarına talip olacağını da sözlerine ekledi.

FISU'DAN TEBRİK

Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da yaptığı açıklamada “FISU Yönetim Kurulu çok kalabalık bir heyetle Erzurum' a geldi, burada çok önemli kararlara imza atacaklar, Erzurum'daki hazırlıklardan dolayı FISU yönetim kurulu üyeleri bizi tebrik ve takdir etti. Tesislerin hızlı yapımı karşısında da hayretlerini gizleyemediler'' diye konuştu.

ERZURUM YENİDEN İNŞAA EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:48:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 13:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?