4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum yeşilleniyor

İstasyon mahallesinde önceki dönemde sosyal tesis alanı ve düğün salonu olarak düşünülen, yarım kaldığı için tinerciler ve sarhoşların yuvasına dönüşen alan yıkılarak yeşil alana çevrilecek.

Sosyal tesis olarak düşünülen ancak yarım bırakılan alanın imar planlarına da yeşil alan olarak kayıtlı olduğu öğrenildi.

Yakutiye Belediyesi tarafından yarım inşaatın yıkılması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Mahalle Muhtarı Tahir Sağsöz ise yıkım kararını “Mahallemiz bir pislikten kurtuldu” şeklinde karşıladı. Belediye Başkanı Ali Korkut, alanın parka çevrileceğini ve yeşil alan yapılarak mahallenin hizmetine sunulacağını söyledi.

Erzurum’un İstasyon mahallesinde önceki dönem sosyal tesis olarak düşünülen, ancak inşaatı tamamlanmayan bina kalıntısı söküldü. Yarım kalan inşaat sarhoşlar ve tinerciler tarafından “mekan” olarak kullanılıyordu.

Seçimlerden önce mahalle halkına söz verdiğini belirten Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, “Başka amaç için düşünülmüş olsa da sonuçta yarım bırakılmış duvarlardan oluşan bin mekan. Mahalle sakinlerinin tinerciler ve sarhoşların mekanı olduğu için yakındıkları burayı yıkarak bir park yapacağız. Hem çocuklarımız oyun oynayabilecekleri bir alana kavuşmuş olacaklar, hem de mahalle sakinleri tinercilerden, sarhoşlardan kurtulmuş olacak. Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alan açılacak. Burayı yeşillendirip, ağaçlandırarak park yapacağız. Çevredeki insanımızın huzur içerisinde oturabileceği, vaktini geçirebileceği bir alan oluşturacağız. Bilindiği gibi Erzurum yeşil alan açısından oldukça yoksun. Kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 8 metrekare olması gerekiyorken 4 metre karenin altına inmiş bulunuyor. Biz bu miktarı artırmayı planlıyoruz. Erzurum’un yeşile ve ağaca ihtiyacı var” dedi.

MUHTAR SAĞSÖZ, “PİSLİKTEN KURTULDUK”

Mahallelerinde ye ralan binanın tinerci ve sarhoşların mekanı olduğunu söyleyen Fatih Demirel isminde bir vatandaş ise mahalle çocuklarını yanına alarak Başkan Ali Korkut’a teşekkür etti. İstasyon mahallesi muhtarı Tahir Sağsöz ise yarım inşaatın yıkılmasını “Bir pislikten kurtulduk” şeklinde yorumladı. Sağsöz, “Burası sarhoşlar ve tinercilerin mekanı olmuştu. Gündüzleri dahi çocuklarımızın peşinde dolaşıyorduk ki başlarına bir iş gelir diye. Yapılırken de karşı çıkmıştık. Başkanımız Ali Korkut, seçilmeden önce bize geldiğinde mahalleli olarak kendisinden buranın yıkılması için söz aldık. Başkanımız sağolsun sözünü unutmadı ve ilk iş olarak burayı yıktı. Kendisi burasını park yapacakmış. Mahalle sakinlerimiz ve çocuklarımız adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim mahallenin de artık bir parkı olacak” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 13:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?