6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum yüksek gerilim tehdidi altında

Erzurum’un Narman ilçesinde bulunan Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) bahçesinden geçen yüksek gerilim hattı öğrencileri korkutuyor.


Narman ilçesinde yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlk Öğretim Okulu’nun bahçesinden geçen yüksek gerilim hattı velileri endişelendiriyor. Okul bahçesinden geçen yüksek gerilim hattı ve metal direk üzerinde bulunan trafonun yerinin değiştirilmesiyle ilgili yapılan girişimler sonuçsuz kaldı. Erzurum TEDAŞ Müessese Müdürlüğü’ne gerekli müracaatlar yapılmasına rağmen yüksek gerilim hattına çözüm bulanmamasına tepki gösteren veliler, çocuklarının tehlike altında olduğunu belirttiler.


YİBO Okul Aile birliği Başkanı Ömer Gürbüz, “Okulumuzda ilçe dışından gelen yatılı öğrenciler bulunmakta. Hepsi de bizlere emanet küçük çocuklar. Bizlere emanet edilen bu çocukların başına yüksek gerilim hattından dolayı bir kaza gelse bunun hesabını kim verecek. Okul idaresi kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirerek ilgili kuruluşlarla gerekli yazışmaları yapmıştır. Olmasını hiç istemediğimiz her hangi bir kazadan sorumluluk ilgili kuruluşun olacaktır. Bu soruna sayın valimiz ve il milli eğitim müdürlüğümüz olmak üzere büyüklerimizin el atmasını istiyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?