6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'a 111 kilometre yol yapılacak

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Erzurum'da 2008 yılında 111 kilometre bölünmüş yol yapacak.

Erzurum'un ilçelerle olan bağlantısını bölünmüş yola dönüştürecek olan Karayolları Bölge Müdürlüğü, Bitümlü Sıcak Karışım asfalt kullandığı yolların ömrünü de 20 yıla çıkarıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak 2002 yılından 2007 sonuna kadar 252 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, 2008 yılında hedeflerinin 111 kilometre bölünmüş yol olduğunu ifade etti. Erzurum-Tortum-Uzundere yolunda 52 kilometre, Aşkale-Ilıca yolunda 30 kilometre, Erzurum-Çat yolunda 8 kilometre, Tortum-Oltu-Göle yolunda 20 kilometre ve İspir ilçe girişinde 1 kilometre olmak üzere 111 kilometre bölünmüş yolu programa aldıklarını kaydeden Yıldız, yatırımlar için 125 milyon YTL kaynak kullanacaklarını bildirdi.

Karayolları yapımında asfalt olarak Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kullandıklarını vurgulayan Yıldız, BSK'nın ömrünün 20 yıl olduğunu kaydetti. Bitümlü sıcak karışım asfaltın diğer asfalta göre daha dayanıklı olduğunu ifade eden Yıldız, yol yapımlarında bu aslfalt türünü kullanacaklarını bildirdi.

Devam eden yatırımların son durumları hakkında da bilgiler veren Yıldız, Tercan-Aşkale yolunun Erzurum sınırında kalan 16 kilometrelik kısmının bölünmüş yol standardında bitirildiğini, 2007 yılında yapımına başlanan Aşkale-Ilıca karayolunda ise yol üzerinde bulunan 3 adet köprü, 28 kilometre yolun toprak işlerinin tamamlandığını belirtti. 2008 yılı içinde bitümlü sıcak karışım asfalt ihalesinin yapıldığını vurgulayan Yıldız, 2008 yılı içerisinde bu yolu tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Erzurum Çevre yolunun 31 kilometrelik bölümünün trafiğe açıldığını, kalan bölümün çalışmalarının sürdüğünü anlatan Yıldız, Erzurum-Tortum-Uzundere bölünmüş yolunda ise 33 kilometrenin tamamlandığını, 52 kilometrelik kesiminde 3 adet köprü, ve toprak işlerinin yüzde 80 civarında bittiğini ifade etti.

Horasan-Eleşkirt yolunun 33 kilometrelik etabının bitirildiğini, Erzurum-Çat yolunda 15 kilometrelik bölünmüş yolun bitirildiğini bu yıl ise 8 kilometre yol yapılacağını vurgulayan Yıldız, Aşkale-Trabzon yolunda ise 24 kilometre mesafede çalışmalar yapıldığını belirtti.

NENEHATUN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI KAZALARI AZALTTI

Erzurum-Pasinler yolu üzerinde yapılan Nenehatun Köprülü kavşağının kazaları azalttığın8ı belirten Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, "Yılda ortalama 30 kazanın meydana geldiği bölgede kavşağın hizmete girmesiyle büyük bir rahatlama olduğunu ve kaza meydana gelmediğini bildirdi.

Erzurum-Çat istikametinde 5 kilometre, Erzurum-Dadaşkent istikametinde 6 kilometre yoluin bitümlü sıcak karışım asfaltla tamamlandığını anlatan Yıldız, 2008 yılı içerisinde Ilıca istikametine 2, Pasinler çıkışına 6, yeni havalimanı yoluna ise 6 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt yapılacağını bildirdi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Erzurum'daki yolları iyileştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydeden Yıldız, "2002 yılı sonunda Erzurum ilinde toplam 49 kilometre bölünmüş yol varken, bugün bölünmüş yol uzunluğu 203 kilometre ilave yapılarak 252 kilometreye çıkarılmıştır. Ayrıca 4 adet de köprülü kavşak yapılmıştır. Bölgemizde şimdiye kadar hiç olmayan bitümlü sıcak kaplama çalışmalarına da başlanarak bugüne kadar 70 kilometre yol yapılmıştır."dedi.

BÖLGEDE 270 KİLOMETRE YOL YAPILACAK

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum'da 2008 yılı içerisinde 270 kilometre bölünmüş yol yapmayı hedeflediklerini ifade eden Yıldız, 350 milyon YTL kaynak kullanacaklarını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?