8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'a 80 bilgisayar verecek

Türkiye'de demiryolu gürzergahları üzerinde bulunan illerdeki okullara 8 bin adet bilgisayar götürmek için Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan Bilişim Treni bugün Erzurum'a geldi. 

Erzurum Tren Gar'ında bugün düzenlenen törenle karşılanan Bilişim Treni'ndeki 80 bilgisayar Erzurum'daki muhtelif okullara verilmek üzere vagonlardan indirildi. Düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Dal, Gar Müdürü Ahmet Başar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Proje Koordinatörü Ali İhsan Sönmez, Türkiye genelinde 8 bin bilgisayar dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek, proje kapsamında öğrencilere temel bilgisayar eğitimi verildiğini kaydetti. Projenin sürdürülebilir olmasını amaçladıklarını ifade eden Sönmez, "Paylaşalım Bilişimle Buluşalım Sosyal Sorumluluk Projesi ile bir yandan bilgisayar ihtiyaçlarını ve bilgisayar eğitimlerini kapatırken diğer yandan bilgisayarları yenileyerek ekonomiye ciddi bir katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi. 

Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar ise projede yer alarak eğitime sağladıkları katkıdan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Dal, projenin örnek olması gerektiğini anlatarak, diğer vakıf ve işadamlarının bu tür projelere destek sağlaması gerektiğini vurguladı. Proje kapsamında getirilen bilgisayarlar vagonlardan indirilerek okul müdürleri ve öğrencilerine teslim edildi. Törende, öğrencilere yönelik vagon içerisinde bilgisayar kullanımı konusunda eğitim verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Demir Yolları (TCDD), Microsoft Türkiye ve Habitat İçin Gençlik Derneği ve Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yürütülen "Paylaşalım Bilişimle Buluşalım" adlı projesi için yola çıkan tren yarın Kars'a gidecek
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 16:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?