7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'a Arap ilgisi

Erzurum'a Arap ülkelerinden ziyaretler devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Arapların ünlü El Cezire televizyonunun tanıtım yayınından sonra Arap ülkelerinden Erzurum'a turist gelmeye başladı. Mısır'dan Erzurum'a gelen 10 kişilik heyet, tarihi ve turistik bölgeleri gezmeye başladı.

Erzurum gezilerine Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret ederek başlayan Mısır heyeti, şehrin tarihi ve doğal zenginlikleri hakkında bilgi aldılar. Valilik ziyareti sonrası gezilerini sürdüren basın mensupları, seyehat acentaları yöneticilerinden oluşan 10 kişilik ekip, özellikle Palandöken Kayak Merkezi'ni çok beğendiler. Heyetin 17 Mart tarihine kadar Erzurum gezisini sürdüreceği öğrenildi.

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Arap ülkelerine yönelik yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini verdiğini söyledi. Özellikle El Cezire televizyonunun yayınından sonra Arap ülkelerinden Erzurum'a turist akını başladığını kaydeden Öztürk, önümüzdeki günlerde 5 ayrı Arap ülkesinden 80 kişilik heyetin kente geleceğini ifade etti.

Arap ülkelerine yönelik tanıtım çalışmalarına ağırlık vermeye devam edeceklerini anlatan Öztürk, "Arap ülkelerindeki insanlar da son zamanlarda kayak ve kış sporlarına ilgi göstermeye başladı. Biz de hem Erzurum'un hem de Palandöken Kayak Merkezi'nin tanıtımını yaparak kayaksever Arapları ilimize çekmeye çalışıyoruz. Kış aylarında kayak sporunun yanısıra Erzurum yaz aylarındaki iklimiyle de Araplar için önemli bir potansiyel. Kentin turizm sektörünü 12 aya yayabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 11:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?