4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'a dev alışveriş merkezi

Erzurum'da yapımına başlanan 60 milyon avroluk alışveriş merkezinin inşaatı büyük bir hızla sürüyor.

Soğukların etkili olduğu kış mevsiminde de çalışmaların devam ettiği merkezin Eylül 2009'da hizmete girmesi planlanıyor.


Hollandalı gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Redevco tarafından Erzurum'da yapımına başlanan Erzurum Alışveriş Merkezi'nin son durumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Redevco Türkiye ekibi tarafından Polat Renaissance Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Palandöken ilçesinde yapımı süren alışveriş merkezi inşaatı hakkında bilgi verildi.


Redevco Türkiye ekibi, toplam 90 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olan merkezde, bin 200 araçlık kapalı otopark, 8 bin metrekarelik bölgenin en büyük hipermarketi, 8 salonlu sinema, eğlence merkezleri ve 130 marka firmanın işyerlerinin bulunacağını belirttiler. 60 milyon avroya mal olması beklenen projeyle ilgili bir sıkıntı bulunmadığını belirten yetkililer, çalışmaların tamamen Redevco'nun kendi imkanlarıyla devam ettiğini kaydettiler.

Merkez içerisinde çocuklar için bin 200 metrekarelik oyun alanı ile bin 600 metrekarelik hazır yiyecek ve lokanta bölümünün de bulunacağını belirten yetkililer, alışeriş merkezi binasının tamamen çevre dostu bir bina olduğunu kaydettiler. Redevco Türkiye ekibi, düzenledikleri bilgilendirme toplantısında şunları ifade ettiler:
"Redevco'nun tüm dünyadaki projelerine uyguladığı kalite standartlarına uygun şekilde, dünyada yaşanmakta ve Türkiye'de de etkileri izlenmekte olan ekonomik göstergelerden bağımsız olarak, malzeme seçiminden, işçiliğe, tasarımdan uygulamaya tüm noktalarda kaliteden taviz verilmeden geliştirilen Erzurum Alışveriş Merkezi'nin mimari projesi dünyaca ünlü mimarlık ofisi Chapman Taylor'a ait.

Erzurum Alışveriş Merkezi; seçilen malzemeler, sistemler, tasarım kriterleri ve öğeleri açısından çevre dostu yapı özelliği taşımaktadır. Erzurum'un Avrupa standartlarındaki ilk alışveriş merkezi olacak Erzurum Alışveriş Merkezi, Redevco'nun tüm projelerinde enerji etkinliğini artırma ve yeşil tasarımı hızlandırma amacıyla uygulamakta olduğu Breeam adı verilen, dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan uluslar arası yeşil bina standartlarına uygun olarak geliştirilmektedir".


Redevco tarafından inşaatın devam ettirildiğini belirten yetkililer, merkezin Eylül 2009'da hizmete girmesinin planlandığını vurguladılar. İnşaat aşamasında bin kişiye istihdam sağlayan merkezin, hizmete girmesiyle birlikte bin 200 kişiye iş imkanı sunacağını belirten yetkililer, Erzurum'un bölgenin alışveriş merkezi haline geleceğini kaydettiler.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI
Erzurum Alışveriş Merkezi inşaatının yanı sıra kültür merkezi projesinin de büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden yetkililer, Büyükşehir Belediyesine devredilecek merkezde bin kişilik konferans salonu, 200 kişilik iki ayrı seminer salonu bulunacağını ifade ettiler.


Redevco Türkiye ekibi, bilgilendirme toplantısından sonra basın mensuplarına inşaatı süren alışveriş merkezini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 19:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?