4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum’a hakkı ödenmeli

ERZURUM’A HAKKI ÖDENMELİ

MHP’nin milletvekili aday adaylarından Cezmi Polat, Erzurum’un yıllardır devletten hak ettiklerini alamadığını savunarak, “Erzurum’a yapılması gerekenlerin yapılabilmesi, devletin vermesi artık şart haline gelen bir hakkın alınabilmesi için mücadele edeceğim” dedi.

Genel seçimlerde milletvekili olacakların birinci önceliğinin ‘Erzurum’ olmasını isteyen Polat, “Devletten alacağımızı isteyebilmemiz için bu şart” diye konuştu.

Aday adaylığı süreci kapsamında çalışmalarına son sürat devam eden Polat, neden ikinci bir kez milletvekili olmak istediğini anlattı. Erzurum’un son 10 yılda çok ciddi irtifa kaybı yaşadığını öne süren Polat, “Erzurum, kalkınmış iller sıralamasında 15. sıradayken, bugün son sıralara demir atmış durumda. Doğu’nun sıklet merkezi, sosyal ve ticaret merkezi olan Erzurum, bu özelliklerini süratle kaybetti. Bakın, bu iktidar 9 yıldır ülkeyi yönetiyor. Erzurum ise bu iktidara, önce 7, sonrasında da 6 milletvekili verdi. Önemli bir bakanlık olan Sağlık Bakanlığı’nı yürüten arkadaşımızın, bugüne kadar şehrimizin tüm sorunlarını çözmesi gerekirdi. Erzurum’un 1999 seçimlerinde bir milyona yaklaşan nüfusu bugün 700 binlere kadar gerilemiş. Bu Erzurum’daki ekonomik hayatın kısıtlılığının da işareti. O nedenle diyorum ki, 12 Haziran seçimlerinde, şehrimizi TBMM’de temsil etme hakkını elde edecek olan milletvekillerimizin birinci önceliği “Erzurum ve Erzurum insanı” olmalı. Birlikte hareket edilerek, tüm sorunların üstesinden kolayca gelinebileceğine inanıyorum” dedi.

Erzurum’un bir tarım ve hayvancılık kenti olmasına rağmen, bu özelliğini de kaybetme noktasına geldiğine dikkat çeken Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayvancılıkta ciddi bir kan kaybı yaşanıyor. Nereden, nereye geldiğimiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde bile gün gibi ortada. Son günlerde ilçelerimize yaptığım gezilerde de acı tabloyu bir kez daha müşahade ettim. Borçlandırılarak hayvancılık yapanlar, fiyatlardaki anormal düşüş ile birlikte çok durumda kaldılar. Hepsi deyim yerindeyse kan ağlıyor. Milliyetçi Hareket kadroları, kan ağlayan insanımızın gözyaşını silmeye talip ve buna da söz veriyoruz. Öncelikle Cenab-ı Hak nasip eder, hemşerilerimizin de teveccühü olur, TBMM’de temsil hakkını elde edersem, Erzurum insanının onuruna yakışır bir görev yapacağıma söz veriyorum. Göçü tersine çevirmek, devletin imkanlarını, özel müteşebbislerin şehrimize yatırım yapması ve şehrimizi eski güzel günlerine kavuşturabilmek için üzerime düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğim.”

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının görev süresi içerisinde en ufak eleştiriye bile tahammül edemediğini savunan Polat, şöyle konuştu: 12 Haziran’da sandıktan çok farklı sonuç çıkacağına yürekten inanıyorum. Siyaset tecrübem ve yaptığım gözlemler, MHP iktidarını işaret ediyor. Çünkü bire bir sohbet ettiğimiz insanlar, iktidardan rahatsızlıklarını, Habur rezaletini ve son günlerde polisimiz ile ordumuza yapılan haksızlıkları rahatlıkla dile getiriyor, tüm bunların hesabını sandıkta göreceklerini söylüyorlar. Özellikle iş çevreleri, bire bir sohbetlerdeki söylemlerini, kamuoyuyla paylaşmaktan imtina ediyorlar. Ciddi bir tedirginlikleri var. Zira, iktidarın ceberut yaklaşımı, insanımızda bir korku imparatorluğuna neden olmuş. Sandıkta hesabın görüleceğine olan inancım tam. Erzurum’da MHP’nin ciddi bir oy olacağına inanıyorum. Eğer biz hata yapmazsak, Erzurum’da MHP’nin 1. parti konumuna geleceğine de inanıyorum.

AK Parti iktidarı, tüm bunların farkında ve seçim politikasını da Milliyetçi Hareket kadroları üzerinden yürüteceği de muhakkaktır. İşte bu noktada, MHP camiasının mensuplarının çok dikkatli olmalarını ve her türlü provokasyona karşı sağduyulu olmalarını istiyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin uyarı ve değerlendirmelerine gereken özeni göstereceklerine inanıyorum. Teşkilat başkanlarımız ve yöneticilerimiz de zaman zaman camiamızı aydınlatacaktır. Aday adaylığı süresince, MHP camiası, neyin, nasıl ve kiminle yapacağını iyi bilen bir şuura sahiptir. Ve onların ne yapacaklarını da çok iyi bildiklerini de biliyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2011 Cuma 19:31:01
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 11:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?