4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'a hava tahmin merkezi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan sonra Erzurum'a da bölgesel hava tahmin merkezi kurulacağını bildirdi.

2011 Kış Oyunları'yla birlikte Erzurum için özel tahminler yapacaklarını söyleyen Genel Müdür Çağlar, "Sektörel bazda işbirliğini geliştirmek açısından gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. 2011 yılında Erzurum'da meteorolojik hizmetler büyük önem arz ediyor. Bunun farkındayız. Bu alanda güzel çalışmalarımız olacak" dedi.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından Devlet Su İşleri (DSİ) konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısına katılan Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ulaştırma, çevre, orman, turizm, adalet, sigortacılık başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet sunduklarını bildirdi.

2011 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum için de özel bir çalışma yapacaklarını belirten Genel Müdür Çağlar, İstanbul, Ankara ve Antalya'dan sonra Erzurum'a da bölgesel hava tahmin merkezi kuracaklarını söyledi.

2011 yılında Erzurum için özel tahminler yapacaklarını anlatan Çağlar, "Kış turizm merkezi Palandöken ve Erzurum'da meteorolojik hizmetlerin ayrı bir önemi olacak. Bunun farkındayız ve bu anlamda çalışmalarımız olacak. Bölgesel hava tahmin merkezi için altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Hava tahminlerini yapıyoruz ama bunu yerinde yapmak daha doğru bir adım olacak. Teknolojisi ve altyapısıyla Doğu Anadolu'nun bölgesel tahmin merkezi Erzurum olacak. 2009 yılında bunu hayata geçireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?