7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum’a İtalya’dan ağaç

2011'E HAZIRLANAN ERZURUM’A İTALYA’DAN AĞAÇ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde İtalya'dan bir yıl garantili ve her biri 600 lira olan 40 adet süs eriği ağacı getirtti.

Gülgiller familyasından olan yazın kırmızı kışın da gelin çiceği gibi beyaz yaprak açan, ılıman ve soğuk iklimde yetişen süs eriği ağaçları Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler ve 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu'nun da konutlarının bulunduğu Paşalar Caddesindeki orta kaldırımlara dikildi. 27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için kent merkezini inşaat alanına çeviren belediye kaldırımlara, söğüt türü ağaçları çıkararak süs elması ağacı yerleştirdi.

Anavatanı Avrupa olan süs eriği ağaçlarının hızla gelişen, dik dallı bir erik türü olduğunu söyleyen Yüksek Peyzaj Mimarı İbrahim Murat Taştan, "Belediyenin isteği üzerine boyları 3 metreyi bulan 40 süs eriği ağacı İtalya'dan TIR'la Türkiye sınırına kadar getirildi. Burada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından analizi yapılan ağaçlar Erzurum'a getirilerek Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ağaçlar bir yıl garantili. Ağaçlarda bir sorun olursa yenisini getirip dikeceğiz. Süs eriği ağaçları İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de de var" diye konuştu.

2011'E HAZIRLANAN ERZURUM’A İTALYA’DAN AĞAÇ
2011'E HAZIRLANAN ERZURUM’A İTALYA’DAN AĞAÇ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 14:23:02
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 14:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?