7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'a özel 2 proje

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 12. Uluslararası İş Forumu’nda Erzurum’a özel hazırlanan iki proje İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelecek işadamlarıyla görüşülecek. 

İstanbul Cevahir Otel'de gerçekleştirilecek 12. fuar ve uluslar arası iş forumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dursun Yıldız, fuara Erzurum’dan iki firmanın katılacağını bildirdi. Bir firmanın modüler depolama, diğer firmanın ise Oltu taşı ve takı konusunda stand açacağını bildiren Yıldız, 400’ü yerli, 100’ü yabancı 500 firmanın katılacağı fuarda Erzurum’a katkı sağlamaya çalışacaklarını bildirdi. 

KIŞ TURİZMİ GÖRÜŞÜLECEK
23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar ve iş forumunda İran’dan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelecek işadamlarıyla Erzurum’da yapılacak iki önemli projeyi görüşeceklerini belirten Yıldız, “Geçtiğimiz yıl yapılan toplantıda İranlı işadamlarıyla Erzurum’da kış turizmine yönelik bir yatırım yapmayı görüştük. Bu amaçla Palandöken’de arsa alındı. İranlı işadamlarıyla bu arsa üzerinde kış turizmine yönelik yatırım yapmayı planlıyoruz. 4,5 milyon YTL’lik proje için yapılan görüşmeler olumlu geçmişti. Bu yılki fuar ve forumda bu işi sonuçlandırmayı planlıyoruz.”dedi. 

Erzurum’da hayvancılık sektörünü canlandırmak için de geçtiğimiz yıl başlattıkları girişimleri bu yıl da sürdüreceklerini kaydeden Yıldız, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelecek işadamlarıyla bu konuya da görüşeceklerini belirtti.
Erzurum’a yapılmasını planladıkları projeler için yerli firmalarla da ikili görüşmeler yapacaklarını kaydeden Yıldız, fuar ve forumun Türkiye ve Erzurum için verimli geçmesini temenni etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?