7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'a sağlık dergisi

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü'nce " Erzurum'da Sağlık" isimli dergi çıkarıldı. Derginin ilk sayısında Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ'la yapılan "Sağlığın son beş yılı" röportajına yer verildi.

Erzurum'daki sağlık hizmetleri, sağlık kuruluşları ve sağlık hakkında bilgilerin yer aldığı dergide Bakan Akdağ, "Sağlığın son beş yılı" başlıklı değerlendirme yaptı. Türkiye'de sağlık sistemini 21. yüzyıl vizyonuna uygun hale getirmek için "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" ile önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Akdağ, röportajında şöyle konuştu:

" Biz 58. 59 ve 60. Cumhuriyet Hükümetleri olarak, devletimizin vatandaşlarına insanca, eşit ve çağdaş bir sağlık hizmeti sunabilme gücünün var olduğuna inanarak yola çıktık. Bu inancımızı da Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar sağlık alanında ortaya konan bütün gayretleri değerlendirerek güçlendirdik. Gelişmiş bir çok ülkenin sağlık sistemlerini yerinde inceleyip değerlendirerek, birikimlerimizle birleştirerek kendimize özgü, merkezinde bizzat insanımızın olduğu bir Türkiye modeli "Sağlıkta Dönüşüm Programını" geliştirdik. Bu modelin bütün bileşenlerini milletimizden aldığımız güçle, Başbakanımızın talimatları, hükümetlerimizin kararlılığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) desteğiyle uygulamaya koyduk. Sağlık hizmetlerinin ertelenemez olduğu gerçeğinden yola çıkarak, bir taraftan dönüşüm programımızı planlayıp, altyapısını oluştururken diğer yandan da bu programı hayata geçirerek, sağlık alanında önemli başarılara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu gün bu programın sağlıklı hayata katkılarını ve en önemli sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Yarın çok daha iyisini başaracağımıza da inanıyoruz. Yaşadığımız bu verimli süreç sonunda geriye dönüp baktığımızda aldığımız mesafe net olarak görülmektedir. Tabi ki biz gelinen noktayı yeterli görmüyoruz. Yapılacak birçok işin, verilecek birçok hizmetin olduğunu biliyoruz. Bizim için önemli olan, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek ve hayır dualarını almaktır. İnanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti bu hedefleri yakalayabilecek dinamiklere ve güve sahiptir. Sağlık gibi en hayati bir alanda verilen hizmetlerin ve alınan olumlu neticelerin mutluluğunu yaşıyor, sağlıkta dönüşüm ruhunu kavrayarak insanımızın sağlığı için gece gündüz demeden fedakarca gayret gösteren sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 13:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?