6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'a tam not

2009 Dünya Üniversite Kış Oyunları ev sahipliğine talip olan Erzurum’a, tatillerini Palandöken Kayak Merkezi’nde geçiren Rus ve Hollandalı turistlerden tam destek geldi. Oyunlara ev sahipliği yapacak ülke yarın açıklanıyor.

2009 Dünya Üniversite Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak ülke, yarın Avusturya’nın Insburg kentinde açıklanacak. Karar Erzurum’da da merakla beklenirken, Palandöken Kayak Merkezi’nde tatil yapan Rus ve Hollandalı turistler, Palandöken’in 2009 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapabilecek seviyede olduğunu belirtti. Türkiye’yi Avrupa’nın içerisinde gördüklerini ifade eden Hollandalı turistler, Çin’in Harbin kentiyle yarışan Erzurum’un şanslı olduğunu ve oyunların Erzurum’a verilmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Rusya ve Ukrayna’da Palandöken’in gözde bir kayak merkezi olduğunu belirten Rus ve Ukraynalı turistler ise, Erzurum’un dünyadaki kayak merkezleri arasında önemli bir merkez olduğunu söyledi. Erzurum’un doğal bir kayak merkezi olduğunu ifade eden Rus ve Hollandalı turistler, 2009 için Erzurum’un tercih edilmesi gerektiğini savundular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 14:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?