7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum’a yeni bir piknik alanı

ERZURUM’A YENİ BİR PİKNİK ALANI

Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yapılan Tortum yolu üzerinde, Hilalkent’in alt kısmında piknik alanı çalışmalarına başlandı.

Göreve geldiği günden buyana yeşil alan ve park çalışmaları ile her kesimden takdir toplayan Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut, bu defa Hilalkent semtinde 22 dönümlük bir alanda park ve piknik alanı çalışmalarına start verdi.

Araç park alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları ve satış alanlarının da içerisinde yer alacağı piknik alanının yer alacağı piknik alanında aynı zamanda büyük yapay gölet ve akarsu deresi de yer alacak.

Yakutiye parkından sökülen ağaçlarla birlikte yeni ağaçlarında dikileceği modern piknik alanının Erzurum halkının ihtiyacı olduğunu belirten Ali Korkut, çalışmaların tamamlanmasının ardından ortaya marka bir piknik alanının çıkacağını söyledi.

Tortum yolu üzerinde Fort servisi arkasında 22 dönüm arazi üzerine kurulacak olan piknik alanı, her türlü ihtiyaca cevap verecek biçimde planlanmış. Piknik alanı içerisinde spor tesis alanları, çocuk oyun alanları, araç park yerleri, piknik alanları, yapay gölet, kafeterya, fitnes alan, yürüyüş bantları, basket alanları, satış birimleri, kent meydanı yer alacak.

İnsana yönelik her türlü ihtiyaca cevap verebilecek biçimde planlanan piknik alanının büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Ali Korkut, “Şehir merkezimizde veya yakın alanlarda insanlarımızın piknik yapabileceği bir alan bulunmuyordu. İnsanlarımız piknik yapabilmek için Tortum, Ilıca, Hasankale veya Çat tarafına gidiyordu. Ancak gittiği yerde de iyi bir piknik yapabilme şartları yok. Bu eksiği dikkate alarak, Tortum yolu üzerinde Fort servisi arkasında bir alanda piknik alanı oluşturmayı düşündük. İçerisinde her türlü ihtiyacın karşılanabileceği, huzur içerisinde piknik yapılacak bir alan oluşturuyoruz. Piknik alanının kameralarla izlenen, güvenlik ön planda ve her ihtiyaca cevap verecek biçimde planlıyoruz. Erzurum halkına böylesine güzel bir eser, güzel bir piknik alanı kazandıracağımız için mutluyum” dedi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye parkından sökülen 250 civarında ağacın büyük bir kısmının bu alana plan çerçevesinde dikildiğini söyledi. Korkut, “Yakutiye parkında yapacağımız peyzaj çalışmaları çerçevesinde proje doğrultusunda 250 dolayında ağacı taşıdık. Bu ağaçların büyük bir bölümünü piknik alanına diktik. Ağaçların tutmuş olduğunu görmek de bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ağaçlar parka, proje planı doğrultusunda dikildi. Ağaçlarımıza iyi bakıyoruz, sulamasına dikkat ediyoruz. Ayrıca şiddetli rüzgâr veya başka darbelerden dolayı kökleşene kadar zarar görmemesi için önlemler aldık” şeklinde konuştu.

ERZURUM’A YENİ BİR PİKNİK ALANI
ERZURUM’A YENİ BİR PİKNİK ALANI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:33:00
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?