7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'a yeni kreş ve bakımevi

ERZURUM'DA

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Gençlik kolu üyelerinden Zehra Aslantaş, iki arkadaşı ile birlikte kreş ve gündüz bakımevini hizmete açtı.

Yakutiye Kaymakamı Şenol Esmer, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve dernek üyelerinin katılımı ile açılan "Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakımevi" hizmete girdi.

Er-Kadın Derneği tarafından verilen “Girişimcilik nedir ?, kadın girişimciliği nedir ?, kadın girişimci nasıl olur” gibi eğitimlerin sonunda kendilerini iş dünyasında yer alabilecek şekilde eğitimli ve hazır hisseden Zehra Aslantaş ve arkadaşları iş yeri açmak için kolları sıvadı. Çocuk Gelişimi mezunu olan ve Ana Kucağı Kreş ve Gündüz bakımevinin sorumlu müdürlüğünü üstlenen Zehra Aslantaş, “Elimizde aldığımız eğitimler, eğitimli arkadaşlar ve derneğimiz vardı. Bu avantajlarımızı değerlendirerek bu işe giriştik. Şu an 6 personel ve 28 öğrenci ile işe başladık. En azından iş arayarak vakit geçirmek yerine kafamızı ve elimizdeki bu avantajları kullanarak kendimize bir iş yeri açtık. İlimizin ve ailemizin ekonomisine katkıda bulunmak, birkaç kişiye ekmek kapısı olduğumuzu görmek bizi daha da güçlü kılıyor. İnşallah başarılı olacağız."dedi.

ER-Kadın Başkanı Zekiye Çomaklı da, “Bir ay içerisinde ekonomik krizi hiçe sayan genç girişimci kızlarımızın iş yeri açması bizi oldukça sevindirmiştir. Biz üzerimize düşeni yaptık fakat onlar eğitimleri ve cesaretleri ile kendilerini ispatladılar. Allah muvaffak etsin. Umuyoruz ki dernek üyelerimizin bu girişimleri diğer hanımlara ve genç kızlarımıza da örnek teşkil eder.”diye konuştu.

ERZURUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 10:50:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 22:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?