6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'a yeni yüksek okul

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Erzurum’da Yüksekokul kurulması için bugün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “ Erzurum’a Yüksek Okul kuracağız. Bu konuda Erzurumlulardan da destek bekliyoruz” dedi.

Bugün Erzurum’a uçakla gelen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Yalçın ile AK Parti eski Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın bulunduğu heyet, ETSO salonunda organize edilen toplantıya katıldılar.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, dershanecilikle başladığı eğitim sektöründe 10 yıl önce Bahçeşehir Üniversitesi'ni kurduklarını dile getirerek, “Lise sona giderken sınıfta kaldım. Bir sene dershaneye devam ettim. Bir sene sonra da gittiğim dershaneyi satın aldım. Eğitim sektörüne böylece girdim” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi olarak Erzurum'a yatırım yapmayı planladıklarını da dile getiren Yücel, şöyle dedi: “Eğitim çok büyük bir sermayedir. Erzurum'un Atatürk Üniversitesi ve bin tane entelektüeli var. Günümüzde en büyük değer akçe değil entelektüel sermayedir. Para zaten vardır. Önemli olan bilgidir. Bahçeşehir Üniversitesi olarak Erzurum'da hayvancılıktan, kış turizminden, spordan ve sudan istifade edebilecek altyapının oluşumu ile ilgili meslek yüksekokulu ile başlayıp yöneticiliğe de talip olacak bir merkezin kurulmasını istişare ettik. Bu konuyu üniversitenin akademik kurumlarından geçireceğiz. Mütevelli heyet olarak biz de yardımcı olacağız. Bu işi hemen yapmak mümkündür.”

Konuşmasında, Kızılay Erzurum Şube Başkanının kendilerine yer gösterdiğini de belirten Yücel, şunları söyledi:

“Erzurum'da en büyük güç bölgedeki Atatürk Üniversitesi'dir. Biz vakıf üniversiteleri olarak devlet üniversitelerinden daha rahat çalışıyoruz. Biz de YÖK'e bağlıyız. Bundan önce Kocaeli Sanayi ve Ticaret Odası ile kentte meslek yüksekokulu açılması konusunda anlaşma yaptık, ancak bize 'Açamazsınız' dediler. Sanayici kaynakçı arıyor, biz yetiştirmek istiyoruz, ancak YÖK engeline takılıyoruz. Bunların değişeceğine inanıyorum. Ayrıca 2011'de yapılacak Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları Erzurum için bitiş değil bir başlangıçtır. Erzurum sporun, sağlığın, eğitimin merkezi olabilir.”

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da, “ Önümüzdeki dönemde mevcut engellerin kalkacağına inanıyoruz. Üniversiteler duvarlarının arkasına hapis olmaması gerekecek kadar akademik ve teknolojik kaynağı elinde tutuyor. Biz İstanbul'da çevremize yeterli hizmeti veriyoruz. Türkiye'de de en faal üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Artık yeni perspektifle Türkiye'ye bakıyoruz. Türkiye'nin farklı bölgelerinde o bölgelerin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre bölümler, fakülteler açmak eğilimindeyiz. Erzurum'un çok kudretli bir imajı var. Sporun çekici gücünü kullanarak burada verimli yatırımlar yapılabilir. Biz üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra burada olmak istiyoruz. Yakında Bahçeşehir Erzurum Üniversitesi'ni açıp bolca bu ismi hatırlatmayı isteriz.” dedi.

Toplantı sonrasında Bahçeşehir Üniversitesi heyeti Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz’ı makamlarında ziyaret ettiler.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?