6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum'da da büyük bir coşku ile kutlandı.

Cemal Gürsel Stadyumu'nda yapılan kutlamalar sırasında jimnastik hareketlerinin yapıldığı esnada, ayağı çatlayan ve acılar içerisinde kıvranan kız öğrenci hastaneye kaldırıldı. Törende daha önceden provalara katılmadıkları gerekçesiyle resmi geçide alınmayan izciler ise, duruma tepki gösterdi.

Erzurum'da sabah Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, daha sonra Cemal Gürsel Stadyumu'nda devam etti. Stadyumdaki törenlere havanın da güneşli olmasının etkisiyle çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Vekili Nurullah Aktaş, 9. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Osman Ünlü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tören aracıyla vatandaşların bayramını tebrik etti. Törende Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Üye de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 9. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde Gençlik Marşı'nın okunmasının ardından, spor gösterileri ve tören geçişi gerçekleştirildi.

GÖRÜNMEZ KAZA

Törenler kapsamında Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu (BESYO) bölümü öğrencileri jimnastik gösterileri yaptı. Gösteriler sırasında takla atarak atlama hareketi yapan öğrencilerden Şeyda Zengin, engele takılarak düştü. Acılar içerisinde kıvranan öğrenci, arkadaşları tarafından stadyum içerisinde bekleyen ambulansa taşındı. İlk muayenede ayağının çatladığı belirtilen öğrenci, ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencinin, hastanede yapılan tetkiklerinde ise ayağının kırıldığı belirlendi. Diğer öğrenciler nefes kesen gösterileriyle yoğun alkış aldılar.

İZCİLERDEN TEPKİ

Kutlamada, provalara katılmadıkları gerekçesiyle tören geçişine katılmalarına izin verilmeyen Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı Erzurum izcileri duruma tepki gösterdiler. Töreni tribünlerden izleyen izciler, geçen yıl da prova yapmadıklarını, ancak törenlerde yer aldıklarını ifade ettiler. Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum Temsilcisi Özcan Işık, "Mantıklı bir gerekçe göstermeden bizim tören geçişine katılmamıza izin vermediler. Tabi bunun arkasında farklı bir şeyler olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim izcilerimiz her zaman provalı zaten. Geçen yıllar böyle bir sorunla hiç karşılaşmadık. İzcileri bu bayramdan mahrum etmeye çalışmak büyük haksızlıktır" dedi.

Tören sonrasında Vali Vekili Nurullah Aktaş, Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Osman Ünlü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gösteri yapan öğrencilerin arasına katılarak onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bayram nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları vatandaşları ücretsiz olarak törenlerin yapıldığı Cemal Gürsel Stadyumu'na taşıdı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?