7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da 2. Ümit Birol dönemi

TFF 2. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Erzurumspor'da alınan başarısız sonuçların ardından Teknik Direktör Osman Özköylü'nün istifası, yönetimi harekete geçirdi. Başkan Tamgaç, istifanın ardından 24 saat geçmeden, Ümit Birol ile anlaşma sağladı.

Teknik Direktör Osman Özköylü'nün Pazarspor maçı sonrasında istifa etmesinin ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Başkan Cevdet Tamgaç ve yönetim kurulu, aradan 24 saat geçmeden takımın başına yeni bir isim getirdi. Osman Özköylü'nün istifasını açıklamasının ardından teknik direktör arayışlarına giren yönetim, kısa süre içerisinde sonuç aldı.

Erzurumspor'da 2004-2005 futbol sezonunda görev yapan ve başarılı sonuçların altına imza atan Ümit Birol, yapılan teklife 'evet' dedi ve Mavi Beyazlı ekibin yeni teknik patronu oldu.

Başkan Cevdet Tamgaç'ın transfer teklifini görüşmek üzere dün akşam saatlerinde karayoluyla Erzurum'a gelen Ümit Birol, yönetim kuruluyla pazarlık masasına oturdu. Erzurumspor'un içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı bildiğini ve bu nedenle gereken özveriyi göstermeye hazır olduğunu söyleyen Ümit Birol, bu jestiyle yöneticilerin içini rahatlattı. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonucunda taraflar tüm konularda anlaşma sağladı.

Erzurumspor'un teknik adamlık kariyerinde ilk göz ağrısı olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Birol, "Önemli başarıların altına imza attığım ilk kulübümde, yarım kalan işimi tamamlamak istiyorum" dedi. Mavi beyazlı takım ile birlikte ilk antrenmanına çıkan teknik direktör Ümit Birol'un yardımcılıklarını Kurtulay Öksüz ile Levent Çekal yürütecek.

Erzurumspor Başkanı Cevdet Tamgaç, ligin ilk haftalarında yaşadıkları şanssızlıkların son bulmasını temenni ederek, önümüzdeki haftalarda Erzurumspor olarak bir çıkış yakalamak istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?