4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da 2011 hatıra ormanı

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIAD) kapsamında Kiremitlik Tabya'ya Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) heyetiyle birlikte 2011 adet fidan dikilerek, hatıra ormanı oluşturuldu.


Erzurum'da ki 2011 çalışmalarını yerinde görmek ve bu kapsamda bir dizi toplantılar yapmak üzere kente dün gelen FISU heyeti, Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte Kiremit tabyada ki 2011 hatıra ormanına fidan diktiler. Tema Vakfı gönüllüleri, izciler ve öğrencilerin de katıldıkları programda 2011 adet fidan dikimi gerçekleşti.


Daha sonra hatıra ormanı ve atlama kulelerini yapıldığı alan FISU heyeti tarafından incelendi. Kış Spor oyunları (CSU) Denetleme Komisyonu Başkanı Karis Ulp, CSU Denetleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonz Eder, Teknik Komite Başkanı Roger Roth, CSU Üyesi Marian Dymalski, Kış Oyunları Müdürü Milan Augustin, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) danışmanları Ana Radonjic ve Miroslav Hribljan, Erzurum'da ki çalışmalarda Valiliğe, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne, Atatürk Üniversitesine ve Büyükşehir Belediyesine büyük görev düştüğünü belirttiler.


Spor tesislerinin inşaatlarıyla organizasyon konusunda sıkıntı yaşamak istemediklerini söyleyen FISU Denetleme Komitesi Başkanı Karis Ulp, "Hazırlık komitesinin yoğun bir şekilde çalıştığını gördük. Kentte iyi gelişmeler yaşanıyor ve bundan memnunuz" dedi.


Denetleme Komisyonu olarak Erzurum'a ilk kez ziyarette bulunduklarını belirten Ulp, "'FISU ve Türkiye'nin ortak amacı oyunları en iyi şekilde organize etmektir. Bu ziyaretimizdeki ana amacımız spor alanlarını görmek ve tespitlerde bulunmak. Kış oyunlarının en iyi şekilde organize edilmesi için iki şart gereklidir. Bunlardan birisi iyi tesis, diğeri ise uzman kişilerle ortak hareket etmektir. Erzurum'da da bu potansiyel mevcut." diye konuştu.
FISU heyeti kentteki gezi ve incelemelerini sürdürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?