7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da 2011 hazırlıkları

Erzurum'da 2011 yılında yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarında yarışacak takımlar hazırlıklarını sürdürüyor.

Kış oyunlarında buz pateni pistinde yarışacak olan short-track takımı sporcuları, çalışmalarını atletizm pistinde patenlerle yapıyorlar.

Erzurum'da kısa bir önce kurulan shor-track takımı antrenörleri Mülkinaz Gündüz nezaretinde çalışıyor. Buz pisti yerine Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki atletizm pistinde patenlerle çalışan sporcuların hırsı yöneticileri mutlu ediyor.

Çin'den temin edilen malzemelerle hazırlıklarını sürdüren takımda gençler, 2 bin metre uzun ve 100 metre kısa mesafe koşuları yaparak yeni öğrendikleri spor dalında başarılı olmak için kıyasıya mücadele ediyorlar.

Erzurum'un ilk short-track takımının çalışmalarını yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, yeni kurulmasına rağmen takımdan madalya konusunda ümitli olduklarını söyledi. Short-Track bizim için yeni bir branş. Kış oyunlarında Üniversiad'da yarışacak sporcularımızın olmadığı olan bir branştı 6 ay önce kurduğumuz takımımız Çin'den getirilen malzemelerle çalışmaya başladı. Takımdaki sporcu sayısı 40'ı buldu. Bu çocuklarımız önümüzdeki günlerde Kocaeli'nde kampa girecekler. Buradaki sporcularımızdan madalya bekliyoruz."dedi.

Sporcularla yakından ilgilenen antrenör Mülkinaz Gündüz, yarışmaların buz üzerinde yapılacağını ancak imkansızlıklar yüzünden patenlerle çalışma yaptıklarını söyledi. Olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını ifade eden Gündüz, sporcuları geliştirmek için kamplar organize edileceğini belirttti.

Short-Track takımı oyuncuları önümüzdeki günlerde Kocaeli'nde düzenlenen kampa katılacaklar. Kamda Bulgaristan veya Çin'den getirilecek hocalar nezaretinde çalışacak olan gençler, organize edilecek uluslar arası yarışmalara da katılarak hazırlıklarını sürdürecekler.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?