6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum'da törenlerle kutlandı.

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Hastane Caddesi'nde Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in halkı selamlamasıyla devam etti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Dumludağ, 23 Nisan 1920'de ülkenin kuruluşuna giden yolda, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığını söyledi. Milletlerin tarihinde ve hayatlarında çok önemli kilometre taşları olduğunu ve bunlardan bir kısmının felaketlerin üzüntülerin başlangıcı, bir kısmının da kurtuluşların ve mutlulukların müjdecisi olduğunu belirten Dumludağ, "İşte Osmanlı'nın yıkılışı felaketimizin başlangıcı ise 23 Nisan 1920 tarihi de kurtuluşumuzun müjdecisi olmuştur. 23 Nisan, milletimizin kendi vatanında tarihe gömülmeye çalışıldığı girişimlere başkaldırışının yıldönümüdür." dedi.

Tören, konuşmaların ardından ilköğretim öğrencilerinin şiir okuması ve yöresel halk oyunları gösterisiyle devam etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği buradaki tören geçit resmiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan Gündüz IP: 85.110.55.xxx Tarih : 23.04.2008 21:02:34

Tüm Çocukların 23 Nisan Bayramını Tebrik ederim. Nice güzel günlere, nice 23 Nisanlara...