2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Erzurum'da AIDS paniği!

Erzurum’da fuhuş yaparken yakalanan Ukrayna uyruklu hayat kadını Oksana Topor’un (28) AİDS mikrobu taşıdığı ve 3 ay içersinde bin 350 erkekle ilişkiye girdiği tespit edildi.

Ukrayna’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ve önceki akşam Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince fuhuş yaparken yakalanan Oksana Topor’un, Erzurum Numune Hastanesi ve Aziziye Araştırma Hastanesi’nden alınan raporlarda HEPATİC- C ve AIDS mikrobu taşıdığı belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü binasında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Mustafa Malay, hayat kadını Oksana Topor’un Erzurum’daki bir otelde, 3 ay gibi kısa bir süre içersinde bin 350 erkekle ilişkiye girdiğinin öğrenildiğini açıkladı. Vali Malay, hayat kadınının hastalığı başkalarına yaymış olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Oksana Topor’un ilişkiye girdiği erkeklerin isimlerini bir deftere yazdığının öğrenildiğini belirten Vali Malay, bu hayat kadınıyla ilişkiye girenlerin derhal en yakın hastanede muayene olmasını istedi. Vali Malay, durumun oldukça ciddi ve ihmale gelmeyecek bir vak’a olduğunu bildirdi.

Hayat kadını hakkında bilgi veren Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ayazlar ve Asayiş Şube Müdürü Hasan Çiftçi ise Ukraynalı Oksana Topor’un 3 ay önce Ukrayna’dan yasa dışı yollarla Artvin’e, oradan da Erzurum’a geldiğinin belirlendiğini açıkladı. Emniyet yetkilileri, yapılan çalışmalarda hayat kadınının ileri derecede AIDS’li olduğunun tespit edildiğini söyledi. Ayazlar ve Çiftçi, Oksana Topor’la ilişkiye giren erkeklere de büyük ihtimalle AIDS mikrobu geçmiş olabileceğinin altını çizdi.
Emniyet Müdürlüğü’nde basın önüne çıkarılan Oksana Topar da tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, AIDS’li olduğunu bilmediğini, öğrendiğinde hayatının karardığını söyleyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan, Oksana Topor’u çalıştıran kişiler ve otel hakkında kanuni işlem yapılacağı bildirildi.

ERZURUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 00:00:31
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?