6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da amatör spora destek

Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, amatör spor dalları için bugüne kadar önemli imkanlar sunduklarını söyledi.

Belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen, amatörler kulüpler arasında, yapılan çalışmalarla ilklere imza attıklarını anlatan Başkan Şahin, “Hatta şehrimizde bir ilk olarak yaptığımız Çim saha ve sosyal tesislerimiz örnek teşkil etmiştir. Futbol, kayak, boks ve güreş gibi branşlarda gençlerimiz eğitim almaktadırlar. Başarılı sporcular yetiştirerek Türk sporuna kazandırmak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.” dedi.

Başkan Şahin;” Özellikle beldemizde ikamet eden gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesini sağlamak, topluma yararlı fertler olarak geleceğe hazırlanmalarında destek ve yardımcı olabilmek maksadıyla kurulan spor kulübümüzün çeşitli branşlarından 200 den fazla gencimiz faydalanmaktadır. İsminden de anlaşıldığı gibi spor kulüplerinin kuruluş maksadı, profesyonel kulüplere sporcu yetiştirmektir. Buralarda yetişen gençler amatörlükleri boyunca maddi olarak her hangi bir şey beklememektedir. Belediyemiz 200 den fazla sporcusuna para ödemeye kalksa bunun altından hiçbir şekilde çıkamaz. Erzurumspor ve profesyonel liglerde mücadele eden bir çok kulüp maddi sıkıntılar çekerken veya kapanırken Kazım Karabekir Belediyesi olarak bizlerin sporcularına para dağıtmak gibi bir lüksü yoktur.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?