7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da başörtü sorunu yok

ERZURUM'DA BAŞÖRTÜ SORUNU YOK

YÖK Başkanlığı'nca başörtüsü ile ilgili İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen yazının ardından başörtüsü uygulaması yeniden tartışılma başladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, başörtüsü uygulaması ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "Şu anda bir sıkıntımız yok. Geçtiğimiz yıl nasılsa bu yıl da öyleyiz. Suç olarak disiplin cezası işleyenin gereği yapılır. Disiplin cezası işleyen öğrencilerimiz varsa tutanak tutulup gereği yapılır. Başörtü diye bir yasak meselesi değil" dedi.

Rektör Prof. Dr. Koçak, YÖK'ten başörtüsü ile ilgili herhangi bir genelge gelip gelmediği şeklinde sorulan bir soruya ise, "Hayır şu anda bir şey yok. Ama açıklamalar var. Dün biliyorsunuz YÖK Başkanı'nın açıklamaları vardı. Eğitim-öğretim hem Anayasal hem de insan hakları ile ilgili bir kavram. Şu anda da Türkiye'nin gündeminde. Bu eğitim-öğretimle ilgili görüşmeler var. 2547 sayılı kanuna göre de öğrencilerin disiplin suçları ve yapılacak işlemler belirlenmiştir. Disiplin suçu işleyen varsa bu sadece

bir başörtüsü değil başka suç da olabilir. Disiplin suçu işleyen varsa tutanak tutulup gerekli işlemler yapılır. Şu anda üniversitemizde bir sıkıntı yok" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:47:01
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?