8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da bir ilk!

BURUNDAN BEYİN AMELİYATI

Gerçekleştirdiği başarılı tıbbi müdahaleler ve çalışmalarla kısa bir süre içerisinde sağlık alanında Türkiye’nin gözde hastaneleri arasına giren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ilk daha yaşandı. Beyninde 3 cm uzunluğunda tümör bulunan hasta, burundan girilerek yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde yaşayan 48 yaşındaki Gülzade Tatar şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Poliklinik doktorlarından Op.Dr. Kerem Mazhar Özsoy tarafından muayenesi ve tetkikleri yapılan Tatar’ın beyninde 3cm uzunluğunda bir tümör tespit edildi. Dr. Özsoy ve ekibi tarafından bir ilk gerçekleştirilerek burun deliklerinden yapılan cerrahi müdahaleyle hastanın beynindeki tümör başarıyla alındı.

DOĞU ANADOLU’DA İLK

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez başarıyla sonuçlanan ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr Kerem Mazhar Özsoy ise yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Kliniğimize baş ağrısı şikayeti ile yaptığı müracaat sonrası hastamızın çekilen MR ında halk arasında iyi huylu olarak tabir edilen hipofiz adenomu tespit ettik. Tetkikler sonucu ameliyat olmasına karar verildi. Burun deliğinden girerek yapmış olduğumuz ameliyat oldukça başarılı geçti ve görüldüğü üzere hastamız gayet sağlıklı bir seyir izlemektedir. Bu ameliyatın bölgemizde ilk kez başarılı bir neticeyle gerçekleştirilmesi de bizler adına ayrıca sevindirici bir olaydır”

Gülzade Tatar’ın gelini Emine Tanış ise birkaç yıldır süren şiddetli baş ağrılarının nedeni olarak önce sinüzit sonra migren hastalıklarının olduğunu düşündüklerini ifade ederek, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ardından tümörün varlığından haberdar olduklarını söyledi. Tanış, kayınvalidesinin sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek BEAH Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorlarından Op. Dr. Kerem Mazhar Özsoy ve ekibine teşekkür etti.

Bu arada Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise, başarılı bir sağlık ekibi oluşturduklarını ifade ederek, insan sağlığına yönelik hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. Başhekim Erdoğan, vatandaşların bu tür sağlık sorunlarından dolayı ameliyat için Ankara, İstanbul gibi illerde bulunan hastanelere gitmelerinin gerekmediğinin de altını çizerek, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

BURUNDAN BEYİN AMELİYATI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 09:26:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 09:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?